3D kép iPaden, szemüvegmentesen

Végr elenne értelme a front face kamerának a táblagépeken. Meg persze végre attól a vállalhatatlan kötöttségtől is meg lehetne szabadulni, hogy a 3D hatáshoz külön szemüvegre van szükség.

Címkék: 3d képalkotás ipad
2011.04.13. 13:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Láttam nem túl régen olyan megoldást, ami a fejmozgást követte 3-4-5-6 db. LED segítségével, és ez alapján értékelte az elmozdulást. Repülőszimulátorban próbáltam ki.

Másik megoldás is volt: egy kamerát használó szoftver kiértékelte az arcot, és a releváns arcvonások elmozdulásával nézte, hogy merre néz a felhasználó; ezzel pl. az egeret mozgatta.

Gondolom, az utóbbihoz hasonlatosat csinál az iPad-en is a demo-anyag.
Még a desktop gépünk is viccesebb 3D-ben (CompizFusion Headtracking plugin) www.youtube.com/watch?v=8ctmLorlIWQ
magyarán két ember nem nézheti...
@cadmagician: ez amugy is sokszor szokott elofordulni.
Ezt a cuccot már demózta egy csóka pár éve Wii-n.
youtu.be/Jd3-eiid-Uw

Így szemüveg nélkül eléggé akadozós a cucc. Jobb, ha van a szoftvernek valami normális támpontja a fejeden.

A másik pedig, hogy ez inkább csak akkor látványos, ha a fejed mozog a képernyőhöz képest. Pont jól kiegészítené a (shutter) 3D-s megvalósításokat, de valahogy még nem láttam hogy működne ilyen fejkövetés mondjuk játékokban. Kár.

Egyébként jó.

jenoe (törölt) 2011.04.13. 20:29:20

Jajj, miért kevered ide a 3d-s szemüveget? Ez nem is 3d. (mind a két szemeddel ugyanazt látod)

Ez ettől még cool, a nézőponttól függően változik. De nem más, mint amit ír magáról: head-coupled perspective.
amúgy is 3d képet szemüveg nélkül sikerült már kifejleszteni, ráadásul a magyar iPont cégnek
Az hagyján, hogy egynél több emberrel nem bír a rendszer, de valószínűleg laboron kívül nem is működik, mert mondjuk szembefényben marha nehéz még egy ember arcát is felismerni. Ezen kívül még itt a demóban is lagol annyira a követés, hogy effektív az élmény fele elveszik, mert az ember agya rájön, hogy nem "igazi" térbeli képet nézeget, hanem csak valami ócska emulációt.
Nekem igazán tetszett ez a kis videó, persze jó lenne élőben is megnézni ezt a kis kütyüt, hogyan is néz ki a 3D tudása.