Megérkezett a fizetős Android Market Magyarországra is

Ha minden igaz, mostantól már sima magyarországi androidos telefonokon is lehet fizetős alkalmazásokat vásárolni. Vagyis végre a teljes Android Market kínálat hozzáférhetővé vált a magyarok számára. Az alkalmazásfejlesztők pedig immár a magyar közönségnek is kínálhatnak pénzért prémium appokat a piactéren.

Persze a rootolt androidos telefonokon már eddig is működött a fizetős alkalmazások vásárlása a Market Enabler-rel, de a mostani lépés mégis fontos, hiszen a széles androidos közösség számára válik elérhetővé az online fizetés a Marketben.

A magyarok mellett további 98 országot hoztak be a fizetős körbe. Szóval mostantól összesen 131 országban fizethetünk androidos alkalmazásokért legálisan.

Az appok megengedett méretét is felvitték 50 megáról 4 gigára. Vagyis jönnek majd a legújabb telefonokon is klasszul futó, a mostaniaknál jobb élményt nyújtó alkalmazások is.

Ami szintén fontos, hogy az androidos júzerek személyre szabott alkalmazásajánlatokat is kapnak a Marketben. Szóval a Google 2011 második felére tényleg le akarja törni az Apple App Store szarvait és az alap mobilplatformmá szeretne válni.

Az alkalmazásfejlesztők számára pedig egyre egyértelműbb előnyökkel jár az Android felé nyitás.

 

Címkék: android android market fizetős appok fizetős android market
2011.05.11. 23:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ettol a lepestol kezdve beszelhetunk versenyrol az App Store es az Android Market kozott, eddig inkabb csak macska eger jateknak volt nevezheto.
Sot, talan 8-10 honap mulva mar valoban jobban megeri majd Androidos vasat venni, mint IOS-est.
Fingers crossed, hogy ez a lista is frissüljün a közeljövőben:
www.google.com/support/androidmarket/developer/bin/answer.py?answer=150324
(bár egyelőre nem vagyok érintett :)

jenoe (törölt) 2011.05.11. 23:53:12

Húha, ez valami alternatív valóság?

A biztonság kedvéért megpróbáltam vásárolni, de természetesen továbbra sem available in your country. Azért megnyugtató. Ki tudja miket vásárolnánk össze.

Remélem az unokáimnak már megadatik majd.
@jenoe: a mobilos market működik. A webes még nem frissült (legalábbis kb. egy órája még nem volt a legördülő menüben Magyarország).

Akinél még nem látszanak a fizetősök, egy data/cache ürítés segít.
Hát Google Checkoutnál még mindig nincs Magyarország...szóval skipp:(

Mellesleg a belinkelt cucc, meg "not available in your country"
Nálam is hibátlanul kiírja a pénzösszegeket, vásárolni is tudok.
Jópár, már megvásárolt alkalmazást számoltam össze tíz perc alatt (pl. Abduction World Attack), amit nem lát a magyar Market (legalábbis a Telenoros). Csak részmegoldásról beszélhetünk, továbbra sem tekintenek minket egyenrangúnak, marad a Market Enabler.
Sok mindent meg lehet már venni, mondjuk a kábé 20 appból amit most azonnal berendelnék, egyet sem :PPPP
@EdBoyWW: Ez lehet a fejlesztő döntése, hogy nem az 'All Countries' opciót választotta, vagy méginkább az, hogy a pénznemeknek megfelelően egyedileg kerekített és az új országoknál ez még hiányzik, persze ez bénaság.
1., a Checkout Merchant egyelőre továbbra sem megy Mo.-ról, így a fejlesztők nem tudnak fizetős alkalmazásokat feltölteni továbbra sem.

2., az alkalmazások maximálsi mérete nem 2GB-ra nőtt, hanem 4GB-ra.
EdBoyWW: minden fejlezstőnek még be kell jelölnie az új országokat és engedélyezni, hogy onnan is megvásárolhassák az alkalmazásaikat. Türelem, hagyj nekik időt, hogy belépjenek és beixeljenek minket is :D
@EdBoyWW: ez nem egyenrangúság kérdése, a fejlesztők megadhatják feltöltéskor, hogy az alkalmazásuk milyen országból legyen elérhető. Ha jól emlékszem, pl. a Google Earth sem látszik itthonról, pedig ingyenes.
Azért közben megtévesztő, hogy a webes marketen meg megjelennek olyan alkalmazások, amik viszont itthon nem vásárolhatók (még). Jó lenne ha default szűrne azokra az appokra, amik a készülékemhez tartozó országban elérhetők.

A fejlesztők meg sürgősen ikszelgessék az országokat, "főúr,fizetnék"!
Hol kell szólni, hogy az É betűt ne a Z betűt rendezze sorba? Vicces, hogy mennyi helyen probléma a magyar collation ordert megcsinálni... :-O