Start your own circle!

Pár nam használat után azt kell, hogy mondjam: a Google+ nem lesz game changer, ha nem tud gyorsan és könnyedén integrálni játékokat a hírfolyamba. Vagy akárcsak egy eggyel érdekesebb News Feed logikát.

A Circles és a Hangout két napig érdekes. Nem fogja hosszabb távon lekötni az embereket. Ha felépítették kapcsolati hálójukat, utána kezdeni is szeretnének vele valamit. Lehetőleg nem ugyanazt, mint amint a Facebook is stabilan tud.

Címkék: google social network google google circles
2011.07.05. 11:37. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esetleg alaposan átgondolt privacy beállításokkal ráverhet a facebook-ra, mert ez egy elég gyakori visszatérő FB-kritika, de funkcionalitásban aligha, mert ami érdekes, azt viszonylag gyorsan reprodukálni tudják ott ban is.

A kicsit jobb nem elég. Sokkal jobb kell(ene).
Nem értek egyet. A játékok fontosak, de az egész lelke a fotómegosztás és abban iszonyú jó, pláne ha integrálják a desktop Picasaval az egészet.

Meg sok mindent kell benne fejleszteni, de én pár nap használat után is azt érzem, hogy nagyon is jó úton haladnak, egy éven belül akar megkerulhetetlenne fognak válni. Főleg, ha a céges oldalakat is jól be tudjak építeni a rendszerbe és kereshetove teszik a hirfolyamot
Nekem nagyon bejon, hogy az osszes tobbi Google szolgaltatassal szimbiozisban van, az egesz konvergal affele, hogy az interneten csak egyetlen accountra legyen szukseg, es azzal elered a levelezest, kozossegi halodat, naptaradat, alkalmazasaidat, keresofeluletet, readert stb.. Plane, ha ebbe meg beleszovik a mobil platformjukat is. (bar ezt lehet, hogy csak en erzem igy, aki eleg sok Google szolgaltatast hasznalt eddig is)
Nem feltetlenul a Google+ szolgaltatas fogja kiutni a facebookot, szerintem inkabb a G osszes tobbi szolgaltatasat hasznalo emberek lesznek ovatosan, kovetkezetesen atszoktatva arra, hogy hasznaljak a Google+ot is.. Siman tudja szallitani azt a felhasznaloi elmenyt, amit a facebook.
Jah, es szerintem a design csillagos otos..
Én csak azt mondom hogy a Google+ úgy tudna egyből sok embert megmozgatni hogyha az összes androidos telefonról ingyen lehetne elérni.
@Redmaster: hát nem is tudom... megveszel egy százezres telefont és a minimális adatforgalmi díjat nem akarod kifizetni...? Mi ez, ha nem szarrágás? :)
Amiben nem csak megveri, hanem darabokra cincalja a facebookot az a mobil alkalmazas. A facebookos app platformtol fuggetlenul hasznalhatatlan. Ezzel szemben a g+ iszonyatosan jo, gyors, atlathato.
A huddle hatalmas otlet, es nagyon kenyelmesen hasznalhato.
Az instant photo tenyleg instant, pillanatok alatt fent van, es menet kozben allithato, hogy kivel akarod megosztani.
A jatekok nem ertem miert lennenek fontosak.
Szerintem nagyon jol tettek, hogy a mobil iranyt eroltettek a tervezesnel is, ez lesz a jovo, es ha a facebook nem lep a publikussa valas utan par honappal, akkor az okostelefonos reteget siman elveszti.
A vak is azt mondta: "Majd meglátjuk!"

Ha a Google hozza a számára jellemző API-t és annak dokumentációját (lehet ellenőrizni egytől-egyig), ellenben a FB - finoman fogalmazott - nagyon nem átlátható programozási környezetével, akkor könnyedén maga mellé állíthat sok kezdő és hardcore fejlesztőt és startup céget. Namármost ha ők ide jó minőségű és használható alkalmazásokat tudnak készíteni, netalántán ezek könnyen illeszthetők mobil illetve asztali kliensekbe, akkor megjelenhetnek jól felépített mobil és asztali alkalmazások.
Ezeknek a jó szereplésével, a meglévő felhasználói bázis jó mozgatásával, folyamatos, de nem túlzó innovációval a projekt könnyen sikerre ítélhető.

Bár ez elmondható volt a Google Wave-ről és API-ról is, de az előbb elhalt semmint megjelentek volna rá jól használható kiegészítők. :)
Én nem rövid távon számolnék vele, nézzük meg mennyire tudják integrálni az androiddal. Az azért sokat lendíthet a szolgáltatáson.
Egyáltalán semmi pluszt nem nyújt a Facebookhoz képest. A köröket a groupsal tudom sokkal hatékonyabban kiváltani (vagy a listákkal), a +1 = like, a Hangoutsra most jön ki a Skype + FB alkalmazás a héten, stb stb. Ezért a kutya nem fog váltani. A Facebookon ehhez még egy tonnányi olyan alapfunkció tartozik, ami itt nincs. Ráadásul a bevezetést is elrontották, ugyanis azzal, hogy kevés ismerősöm van bent és nem is tudok meghívni senkit, teljesen üres az egész, nem történik semmi.
@slider666: Én nem értem, miért panaszkodnak sokan a mobilos fb appra, nekem teljesen használhatónak tűnik. Majdnem mindent könnyen meg lehet vele csinálni/el lehet érni, ugyanúgy mint böngészőben. Én telón napi szinten használom.