Az online vásárlás helyzete ma

Szerintem nagyon találó a Google kisfilmje, mely szerint online valójában nehezebb vásárolni, mint offline. Még akkor is, ha ez általánosságban nem igaz. Mert mi van, ha a szolgáltató pontosan jelzi, hogy miért mennyit kell fizetnünk, és még a felhasználónevünkre és jelszavunkra is emlékszünk. Vagy egy gyors jelszóemlékeztetést követően már bent is vagyunk. 

Mindezekkel együtt valóban igaz az, hogy online minden pénzáramlás és szolgáltatás kicsit nehézkesebb és bonyolultabb. Vagy legalábbis annak hat. Elsősorban azért, mert nincsenek meg azok a szetnedrizált folyamatok, melyek a való életben megvannak. Gondoljunk csak egy közért pénztárjára. Vagy egy atm automatára. Bárhol is találkozunk össze ezekkel, mindig tudjuk, hogy hogyan működik, mit kell tennünk. 

Az online vásárlásra ez nem igaz. Ahány webshop, annyi megoldás. És ez, vagyis a sztenderdek hiánya rosszabb dolog, mint bármilyen ToS szöveg vagy captcha szöveg.

Címkék: online vásárlás
2011.10.20. 00:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.