A Facebook árnyékában: a MySpace és a többiek összeomlása

Az egykori iWiW-rivális MyVIP.com rövid időn belül veszítette el sokszázezres felhasználói bázisát. Még látványosabb a HI5.com és a MySpace lejtmenete: 

A három közül egyedül a MySpace próbálkozik második virágzással. Ugye kibékültek a Facebookkal, lehet már Facebook Connecttel is használni a szájtot. Az új ellenfél a Spotify, és mindenki más, aki zenét szolgáltat a weben. Nem vagyok biztos benne, hogy nincsenek ilyen irányú törekvései a Facebooknak is. Mindenesetre ez a fajta leegyszerűsített USP legalább egy-két évig még elhúzhatja a MySpace sztorit. 

Idehaza az iWiW próbálkozik hírmédia vonalon újítani. Ott is komoly gondok lehetnek a termék üzleti céljainak újradefiniálásával. De - legalábbis egyelőre - nem látszik náluk egy MySpace-szerű pótmegoldás a Facebook-jelenségre. 

Címkék: myvip myspace lufi bukás hi5.com
2012.02.20. 18:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

így 2012 -re azért csak kontetlopó oldal lesz mindenből. mélyen elszomorít :( (re iwiw)
Engem inkább az érdekelne, hogy a Facebook mikor kezd már ilyen süllyedésbe...
Legalább az iWiW-nek egyelőre van más funkciója is mint a *megosztás*, örülök, hogy megmaradt a közösségi oldal/telefonkönyv/fényképalbum jelleg - nem mintha nagyon használnám.

A Facebookon ha kötelező lesz a timeline akkor tényleg teljesen használhatatlan lesz, mint közösségi oldal, megosztani jó lesz.
a zenekarok szempontjából viszont a reverbnation.com veszi át a myspace helyét. legalábbis az USA-ban. főleg mert baromi jó moduljai vannak, amelyek mindenhova beillesztgethetők