Új magyar zenei szolgáltatás: Clouddeck

Újabb zenei témájú magyar startup a piacon. A Clouddeck.net arra vállalkozik, hogy összegereblyézi nekünk a zenei blogokból a soundcloudos trackeket és ezeket egy desktop alkalmazásban hallgathatóvá, értékelhetővé, playlistesíthetővé teszi a számunkra. 

Minekután egy sor érdekes online zenei szolgáltatásból ki vagyunk zárva itt, Kelet-Európába (Last.fm fizetős, Spotify, Pandora, Turntable.fm), nem csoda, hogy egymás után jelennek meg a zenei témájú fejlesztések. A Noispot és a Mixgar után most itt van nekünk a Clouddeck is. 

Külön kiemelném a nagyon szép sitedizájnt és sitebuildet. Az app felületi logikáin nyilván még lenne mit egyszerűsíteni, de így is nagyon hálásak lehetünk azért, hogy ismét foglalkozott valaki azzal, hogy valami értelmes zenehallgatós alkalmazást adjon nekünk. Ráadásul ingyen. 

A Clouddeck akkor lenne igazán menő, ha a felhasználó zenei ízlését maga próbálná meg felfedezni. Kicsit úgy, ahogy a Last.fm Audioscrobbler is teszi. Szóval kicsit Pandora irányba biztos értelmes dolog lesz ellépni.

Persze hobbiprojekthez ez a  mostani verzió is nagyon klassz. Várom a iPhone/Android verziót belőle.

A desktop alkalmazás telepítéséhez Adobe Air-re van szükség. Innen lehet tölteni a Clouddecket.

A site design és kivitelezés Szász Tibor munkája. Az app felületét Ch3k (Kövesházi Dani) tervezte, kódolás: Szász Tibor.

Címkék: zene soundcloud clouddeck clouddeck.net zenei alkalmazás
2012.03.06. 15:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érdekes, bár én reménykedem, hogy hamar eljut hozzánk is néhány fizetős app. én az év eleje óta a deezer.com-t használom, havi 1000HUF-ért a kb 15milliós katalógusa elég jó. Majd akkor lesz nekünk igazán jó, ha lesz konkurenciája is.
Nem rossz, nem rossz. Varom a Windows Phone app verziot.