Hamarosan érkezik az Instagram Androidra

Alig 16 hónapot kellett várni arra, hogy Kevin Systrom, az Instagr.am társalapítója bejelentse: az iPhone után immár Androidon is elérhető lesz a fotómegosztó szolgáltatás.

Pontosabban azt eddig is tudtuk, hogy valamikor érkezik az app Androidra, csak azt nem, hogy mikor.

Az épp most zajló SXSW-n Systrom úgy fogalmazott: "nagyon hamar" elérhető lesz az app az Android Marketben Playben. Sőt, azt is hozzátette, hogy az androidos változat még jobb is lesz, mint az iphone-os. 

Még egy infomorzsát szórt el: Tumblrre, Twitterre, Facebookra lehet majd osztani a képeket az Instagram for Androiddal.

Aki esetleg nem ismerné az Instagramot: ez az a cég, melynek köszönhetően a webet másfél év alatt ellepték a 1:1 arányú instamatic/polaroid/lomo hangulatú képek és fotófilterek.

A 2010 októberében indult fotómegosztó szolgáltatásnak immár 27 millió iOS-felhasználója van, és az iOS platform egyik sikersztorijaként szokás tekinteni az appra. 

Android platformon ezidáig leginkább a Picplz jelentette az Instagram életérzést. Nekik a hivatalos statok szerint valahol 1 és 5 millió közötti letöltésük volt eddig. 

Az Instagramot jelenleg félmilliárd dollárra értékelik. 

Már csak az a kérdés, hogy a korunk Instagramjára, a Cinemagramra is 16 hónapot kell-e várnunk Androidon. 

Címkék: iphone android instagram instagram android
2012.03.12. 00:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem a Lightbox nagyságrendekkel jobb mint a Picplz illetve akár még az Instagram-nál is. Persze lehet hogy nem annyira ismert.
hmmm... az instagram fotók szerintem nem 4:3 arányúak, épp az a menő (innovatív? vagy épp retrós?) bennük, hogy négyzet alakúak. másrészt a picplz-en kívül van még elég sok alkalmazás, ami hasonlót tud, pl a pixlr-o-matic, ami szintén 1-5 millió install között van, és talán még jobban is hasonlít az instagramra.