Jön a Google-hitelkártya?

googlecard.jpg

Az Android Police lőtte az infót. Nekem mondjuk teljesen beleillik a Square, PayPass, PassBook vonalba. Vagyis mindenki próbálkozik egyszerűbbé tenni az online-on túl az offline fizetést is. És mindenki - érthető okokból - a telefonhoz próbálja kapcsolni a jövő fizetőeszközét. Hiszen ez a számítógép van velünk mindenhol.

Eddig ugye csak NFC-képes helyeken lehetett a Wallettel fizetni. Leginkább Amerikában. 

Google Wallet fizikai változata viszont egy álhitelkártya lesz a leírás szerint.

A Wallet appba felvisszük a mindenféle hitelkártyaadatainkat, és onnantól kezdve ezzel az egy Google kártyával is tudunk bárhol fizetni, ahol elfogadnak hitelkártyát. De nincs NFC-fizetés.

Kiválasztjuk az appban, hogy épp melyik hitelkártyánkat szeretnénk terhelni, és a Wallet kártya azt a hitelkártyát fogja képviselni a fizetéskor. Szerencsésebb országokban közlekedési bérletként, vagy egyszerű utalási megoldásként is működhet. 

A fantáziát én ott látom benne, hogy tényleg egyetlen mobil appra és kártyára korlátozódna a fizetés történet az életünkben. És ez elsősorban az amerikaiaknak lehet felszabadulás. Ott általánosabb a sok hitelkártya birtoklása, mint például nálunk.

Amúgy meg elég közel járunk a bankjegyek korának végéhez. Valami univerzális, egyszerű és jól működő szolgáltatásnak kell jönnie. Egyszer majd Ká-Európában is.

Címkék: google wallet google hitelkártya
2012.11.01. 22:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha nincs bankjegy a kezedben, nem érzed ugy a pénz súlyát, jobban költesz. ki van ez találva szépen. éppen ezért nem is erőlködök, hogy effelé mozduljak el.
Azt amerikai szemszögből nézve sem értem, hogy miért jó nekik, ha nem az öt hitelkártyájuk közül húzzák elő azt amelyiket éppen használni akarják, hanem inkább a hatodikat amelyik használata esetén ráadásul a Google (gondolom én) leemeli a maga kis százalékát a fizetés után?
Vajon ezt a sokféle fizetési megoldást mind támogatni fogják a fizetési helyek? Vagy egyszerűbb már eleve csak a nagyobbakkal vállalni a kompatibilitást, mert a nagy felhasználói bázisuk miatt úgyis csak az Android és az iOS megoldásai maradnak fenn?
Mikor lesz nálunk MCard alkalmazás az NFC chiphez? Erről tud valaki PONTOS infót?
Lassan meglesz 2 éve a Nexus S-em, és gyk semmire nem tudom használni az NFC-t benne?

Min múlik az hogy pl. kelet-EU-ba is elhozza nekünk ezt a google?
@cadmagician: Magyarorszagon, ahol a XXI-ik szd-ban is hatalmas sorok allnak sorban a postan sarga csekkel, persze, h mindenki a keszpenzt reszesiti elonyben, ott senki nem utkozik meg, ha 10- vagy 20ezressel fizetsz. Szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagokban (pl Anglia, ahonnan most irok) egy csomo helyen nem fogadjak el/uzletvezetot hivnak, ha £20-nal (kb. 7k HUF) nagyobb cimletet hasznalsz. MINDENHOL, meg a halal f*szan is van wireless kartyaleolvaso.

Nem mondom, hogy ez aztan milyen csodalatos, mert elegge BigBrother erzese van neha az embernek. De az, h majdnem mindent sorbanallas nelkul, telefonon es/vagy neten tusz intezni, es nem b*szogat a frusztralt hivatalnok, hogy ezt vagy azt nem tudja/nem akarja megcsinalni, mert hianyzik v nem jo ez vagy az: ez meger nekem ennyit.