Reszponzív baseballütők a Web 2.0 Symposiumon

Mint korábban már írtam, május 2-án lesz a Web 2.0 Symposium / Barcamp konferencia. Bővült is a program az elmúlt napokban. Például a címben is szereplő baseballütőkről Uj Péter fog beszélni. Pontosabban az új site-járól, a hétfőn induló 444.hu-ról

Nekem már volt szerencsém végigtapogatni az oldalt. Nem lennék a magyar internetezők helyében, amikor jövő héten nekiesnek ennek az új hírújságnak. A 14 fős szerkesztőségnek szerintem jó esélye van arra, hogy visszahozza azt az MTI-nyelvezettől, álszempontok mentén kilugozott hírszerkesztéstől mentes újságcsinálást, ami annyira érdekessé és fontossá tette 12 évvel ezelőtt az Indexet. 

Radikálisan mást fognak kapni, mint amit eddig idehaza megszokhattak. De erről majd később. Pontosabban akit érdekel, az a konferencián meghallgathatja a főszerkesztő urat is arról, hogy hogyan szeretnék felingerelni a magyar hírolvasó netezőket rohanó mobilreszponzív világunkban. Látatlanban már így is több, mint 2500-an lájkolták a terméket. Nem lennék most a hírbiznisz helyében.

A program amúgy kezd elég erős lenni, mindkét teremben. Érdemes április 28-ig kicsengetni a belépő árát.

Kifejezetten érdekesnek ígérkezik idén a startupok versenye. A közlemény szerint: 

Minden korábbinál több pályázat érkezett a Budapest Bank startup versenyére, amelyet 2013. május 2-án rendeznek az Akvárium Klubban. A döntőben nemzetközi szaktekintélyek előtt versenyeznek a legjobbnak ítélt startup ötletek.

A magyar digitális innováció erősödését jelzi, hogy minden eddiginél több, összesen 51 pályázat érkezett a Budapest Bank startup versenyére. Az előzsűri hét pályázatot választott ki, amelyek a döntőben nemzetközi és hazai befektetőkből, szakemberekből álló zsűri előtt bizonyíthatnak.

A bírálóbizottság elnöke Gil Penchina lesz, aki a startup kockázati befektetések egyik amerikai nagyágyúja, korábban az e-bay alelnöke is volt, emellett jelentős befektetések, a LinkedIn, Yelp, PayPal és számtalan egyéb sikeres szolgáltatás elindítása köthetők a nevéhez.

A minden ízében nemzetközi szintű versenyt a nyolcadik Barcamp Budapest Web 2.0 Symposium keretében rendezik meg. Egy héttel az esemény előtt már több mint kétszázan regisztráltak a rendezvényre, valószínűsíthető tehát, hogy a konferencia is rekordot dönt az idén a látogatók számát illetően.

A BarCamp Budapest konferencia a plenáris előadásai között szó lesz egyebek mellett arról, hogyan lehet a befektetőket megnyerni egy innovatív ötletnek, mit jelent és milyen kihívásai vannak az innováció legújabb korszakának. A kerekasztal beszélgetéseken a magyar blogszféra helyzetéről és a hazai gyártású digitális tartalmak versenyképességéről vitatkoznak majd a résztvevők.

Na, ilyesmire lehet számítani jövő héten, a konferenciaszezon következő etapjában. Ott találkozunk.

Címkék: 444.hu barcamp konferencia web 2.0 symposium 2013
2013.04.26. 08:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.