A Samsung leugrott a piacra egy óráért

Bemutatták a Galaxy Geart. Íme: 

Én őszntén szólva majdnem elsírtam magam, amikor megláttam ezt a karórát. Két eset lehetséges szerintem. Az egyik, hogy a Samsungnál senki nem látott még szép karórát. A másik, a rosszabbik lehetőség, hogy ők maguk ezt az órát szépnek, modernnek, előremutatónak gondolják. 

Ennél még a Sony is tudott elegánsabb, szebb, értelmesebb karórát készíteni. És tényleg fölösleges felemlegetni, hogy ennél a Gearnél bármelyik iPod Shuffle vagy Nano jobban nézett ki, tetszőleges gumiszíjra ragasztva. 

A karóra talán az egyetlen olyan ékszer, ami a férfidivatban is a finom esztétikumról, megmunkáltságról, részleteiben is a kiválóságra törekvésről szól. Aki már látott életében Bremont, Certina, Chaumet, Glashütte stb órákat, az pontosan tudja, hogy a mérce magasan van, és egy karóra egyáltalán nem attól jó, hogy esetleg bele van varrva a szíjába egy 1,9 megapixeles kamera. 

A képen felül a Samsung órája, balra lent iPodok óratokban, jobbra pedig a Pebble.

smartwatch.png

Drága? Drága. Amerikában 300 dollár + adóért lehet megvásárolni. Ami átlagban valahol 70-75 ezer forint körül lesz. Európában gondolom még ennél is drágábban lehet majd vásárolni. Ennyi pénzért elképesztően szép és jó órákat lehet venni. (Arról nem beszélve, hogy a Pebble például pont a felébe kerül.)

knightrider.pngPersze lehet, hogy nincs bennük pár eszementen fontos funkció, mint például a pedométer vagy a voice memo, és nem egy 320x320 pixel felbontású kijelzőn kell megnézni a pontos időt, de legalább elegánsak, van stílusuk.

Tudom, tudom. A Samsung csak azért dobta piacra ezt az okosórát, hogy beelőzze az Apple-t. Én viszont azt mondom erre, hogy ha az Apple egy gyönyörű órát fog a piacra dobni, akkor tökéletesen mindegy lesz, hogy az övékben milyen lesz a pedométer a Galaxy Gear-éhez képest. 

A karóra ékszer. A Samsung Gear pedig nem az. 

Címkék: samsung gear samsung smartwatch smart watch android karóra
2013.09.05. 10:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az elég szubjektív dolog, szerintem meg jól néz ki, semmivel sem rosszabbul mint a többi példa.

Az sokkal fájóbb pont, hogy csak a saját készülékeivel lesz kompatibilis.
Szerintem is pocsék a termék, de a Samsung egyáltalán nem a divat karóra (ékszer) vásárlókat célozza, hanem azokat, akik eddig a telefonjukon nézték az időt. Na pont emiatt a klasszikus óra forma imitálása a probléma. Legyen inkább okos karperec, hajlított oled kijelzővel, testre szabható rezgésekkel, hogy oda se kelljen nézni és tudd mi jött, lehessen hozzá beszélni, mérjen pulzust, elmozdulást, irányt, NFC-zzen, és lehessen rá appokat írni.

Ja, és lehessen vezeték nélkül tölteni az éjjeliszekrényen.
Az okos karóra amúgy is #minekvan kategória, ugye, az alap, hogy lassan már húsz éve a telefonunkon nézzük meg, hogy mennyi idő van. Vagy a karóránkon.

Én valahol ott keresném a hasznát, hogy a telefon a zsebemben van, vagy az asztalon elszórva, az óra pedig a kezemen, a telefonhoz képest relatív jobban, és abszolút véve is szem előtt. Ebből max. egy notification funkció jöhet ki, de az se nagyon: a telefon a zsebemben rezeg, az asztalon meg észreveszem, ha világítani kezd.

Speciális feladatokhoz-helyzetekhez, mint pl. megfigyelés vagy sportolás rengeteg célszerszám van.

Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mire lehet egy ilyet használni!
Tény, hogy bármit is csinál a Samsung, legyen az telefon, tablet vagy akár ez az óra, süt róla az a mentalitás, hogy valami attól lesz jobb, hogy nagyobb, 10 millió feature van benne és még kávét is főz. Pl. kamera az óra szíján hihetetlenül nevetséges. Nem is értem, hogy gondolták. A másik meg, hogy csak a saját Galaxy termékeikkel működik együtt, ami hát azért finoman szólva is gáz.

Amúgy ehhez képest még a Sony SmartWatch 2 is szép és elegáns.

Nyilván amúgy ezek első generációs termékek, még nincs kiforrva a kategória, ha az Apple valóban kiad egy órát, szerintem az sem lesz nagyon más. Bár ennél mondjuk biztos valamivel szebb lesz. Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy jóval drágább.
sztem geci jól néz ki az óra. dugnám.
Az óra tuti bukta, mégpedig azért, mert most a karórákban évente - kétévente kell emelet cserélni, ezt meg minden eset (!) tölteni kellene.
egeszen pontosan, csuklon hordott szamitogep, ami pont ugy nez ki mint egy karora es pont ugy ott kell hordani mint egy karorat de nem karora.

ujra lett csomagolva a tarcsazos telefon, a dobozos teve es az asztali szamitogep. eddig harcoltak a zsebunkert, az asztalunkert, a nappalinkert, a kanapenkert. most a csuklonkra mennek.

+1 display amivel megint lehet bohockodni.

de amugy tenyleg ronda, kep alapjanak eleg gagyinak tunik.
"A karóra ékszer. A Samsung Gear pedig nem az." Valóban nem ékszer, de nem is karóra, aki azt akar az elmegy egy rendes óraboltba, és vesz egy órát. És minden tiszteletem az apple formatervezőinek, de van amivel nem lehet trükközni, pl a kijelző: négyzetes alak, és akkora, hogy lehessen kezelni tűméretű stylus nélkül is, de ne legyen olyan nagy, hogy úgy nézzen ki, mintha egy telefont ragasztott volna emberünk a karjára; akksi méret: legalább egy napot bírjon, a hajlékony szíjba, még nem integrálható semmilyen akku. Ezeket a kiinduló pontokat figyelembe véve, és hozzáadva az eltérő csuklóméreteket legoptimálisabban fedő "átlag emberi csuklót", az apple se fog nagyot villantani... Csak a szolgáltatásokkal lehet itt virítani. (Meg persze a körberakjuk ilyen-olyan kövekkel, de az kevés embert érdekel)
Barátnőmnek vettem ledes karórát ebay-en 3 dollárért, minden munkatársa meg volt bolondulva érte. A Samsung órája is hasonló kategória, geekség, nem svájci karóra. Akinek svájci karóra kell, az olyat vegyen, aki meg geek, az ilyet.