Harcolj az internetadó ellen!

2008 áprilisában a szocialista kormányzás idején már megírtam, hogy mit gondolok az internetadóról, a netsemlegességet felszámolni akaró politikai próbálkozásokról. Akkoriban a Fidesz is sokat tett azért, hogy a tervezet végül a fiókban maradjon.

Tegnap kénytelen voltam a Cinkre is megírni ugyanezt. Az IVSZ közben okosan összefoglalta a témát.

Mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy álljon ki a netsemlegesség mellett, minden lehetséges fórumon tiltakozzon az ellen, hogy forgalomarányos adót vezessenek be az internetre, így téve különbséget információelérés és információelérés között a neten.

Illetve támogasson minden kezdeményezést, mely az internethozzáférés könnyítését segíti elő, és arra törekszik, hogy a neten minden információ egyenlő eséllyel legyen elérhető. Nem forintocskákon kell vitatkozni. Ez elvi kérdés.

A tiltakozókhoz itt és itt lehet csatlakozni.

Címkék: netsemlegesség internetadó internetadó 2015 internetadó 2008
2014.10.22. 10:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha megnézi az ember a BIX forgalmát (ezen ugye majdnem az egész magyar internetforgalom keresztülmegy) és ezt felszorozza gigabájtonként 150 forinttal, akkor kb. évi 15 trillió forint adó jön ki ...