Élet, mobil nélkül

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam. Néha elővettem a zsebemből, megnyomtam a bekapcsológombot, hátha. De nem történt semmi.

Hazafelé kissé kényelmetlenül éreztem magam, amiért nem tudom lecsekkolni, hogy mikor ér a busz a megállóba. Illetve se a leveleimre nem tudok ránézni, se a családomat nem tudom elérni. Ők se engem. Egyedül vagyok a vadonban. Nagy levegő. Menni fog. 

wild1.gif

A második nap látszólag könnyebben indult. Eleve pár hónapja vettem 2 ébresztőórát, úgyhogy az ébredés már nincs mobilhoz kötve. A reggeli kávé mellé inkább marad a merengés. Nem a hülye facebookozás, olvasgatás, emailolvasás. Hanem a bambulás. Nagyszerű.

Munka közben viszont már mindenhova cipeltem magammal a laptopomat. Úgy volt komfortosabb érzés. Aztán ebédidőben elugrottam az LG márkaszervizbe, leadtam a néma Nexus 5-öt, és a kérdésemre, hogy mennyi idő lesz mire megjavítják, valami elsőre érthetetlen választ kaptam. Csak később merte lefordítani az agyam az amúgy tökéletesen artikulált mondat valódi jelentését: "talán... talán jövő hét után."

Kétségbeesve próbáltam kérdezni, hogy esetleg addig is cserekészülék vagy felárért gyorsasági elsőbbség. De nemleges válaszokat kaptam csak. Áporodott, száraz téli levegőt fújt le a szél a Dózsa György úti metróaluljáróba. Vitt le, magával. Némán nyikorogtam vissza a metróval az irodába. 

Hazafelé bepakoltam a táskámba az íróasztalomon heverő könyvet. És ránéztem a faliórára, hogy tudjam a pontos időt. Két olyan dolog, ami soha nem jutott volna eszembe az elmúlt években. 

intothewild1.gif

A busz megérkezett úgy is, hogy nem ellenőriztem le a menetidőt, az útvonalat és a forgalmi helyzetet. Felszálltam, kinyitottam a könyvet. Olvastam. Míg az utasok mobiloztak.

Az első két oldal közben végig azon járt az agyam: zavar, hogy üres a jobb nadrágzsebem. Csak a telefon helyét érzem. Mást sosem teszek oda. Lehet, hogy egy csomag zsebkendőt, vagy várjunk csak, inkább egy csomag rágót fogok ott hordani, addig is, amíg elő nem kerül a telefonom. 

És hogy a 2-way verification kódok ugye biztosan megvannak a cloudban. Mert ha kinyírom a sessionüket a jelenleg még hallgatag telefonon, akkor nehogy kizárjam magam. Aztán a harmadik oldalnál már tudtam koncentrálni. Sanghajról szólt a történtet, és hogy a Flickr hogyan lett egy elhagyatott virtuális tér. Hogy ez mindig lesz. A virtuális terek csak rövid távon lakhelyeink. Átmeneti szállásaink, amikbe úgy vackoljuk be magunkat, mintha az lenne az otthonunk. 

Mekkora hülyeség.

Címkék: mobil offline élet mobil nélkül
2015.01.16. 19:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erről nyilván az "egy évig nem használok internetet" csávó jutott az eszembe, ott az volt a mese végén a tanulság, hogy nem lett zenebb tőle az élet.
bíztatásul: a kollégám LG G3 telója nemrég (2 hónapja kb) megadta magát, egyszercsak használat közben kikapcsolt, majd soha többé be nem. vitte is az LG szervizbe, ahonnan másnap már hívták is, hogy kész a telefon, lehet érte menni. kicserélték az elhalálozott alaplapot, sőt, a tmobilos szoftver helyett egy újabb, gyári volt rajta. (így a frissítésre se kell annyit várni, még talán független is lett, de ezt nem próbáltuk ki)
vegyél egy nokia 530-at 19000-ért és meglátod, hogy a hipeolt ios/android szarakodás után is van élet
Nekem is szervízben, elvileg a bolt technikus srácai nézik, akiknél vettem, merthogy szoftveresnek tűnik a probléma: kikapcsolt, majd a forgó színes pöttyöknél bootolás közben kikapcsolt, újra, meg újra. Aztán egyszercsak újra bekapcsolt. Az irodában több kollégának problémája van a Nexus 5-ösével, erősen csalódott vagyok a termékben. (De tényleg, az, hogy csak az én környezetemben öt Nexus 5-ösről tudjak (a 7-8 ismert használó között), ami szervízelés alatt áll, az szerintem túlzás. :(
Úgy látom nem sok mindenkinek jött le a mondani való! Talán le kellene rakni a mobilt néhány hétre, mindenkinek! :)
@Satyala: Akkor nem az volt a lényeg, hogy a Nexus 5 sz@r? :D
Telefon nélkül még csak elvagyok egy darabig, de pc és net nélkül... Bele sem merek gondolni. Pedig internet előtt is volt élet. (állítólag) :)
@Idegbeteg Szőke IstenNő: ahol kisgyerek van a csaladban, ott gyorsabban romlanak a telefonok... :)
@zs.gothpunk: a boot loop-ra van egy nagyon bugyuta hibaja a nexus 5-nek! Koszosz lesz a bekapcsologomb, es ettol benyomodva marad.
@Satyala: Fb „Küldetés: Never go offline" ;)
@simkog: Sajnos nem boot loop, arról olvastam. Bootolás közben lekapcsol, de nem kapcsol vissza, sőt, nem tudom visszakapcsolni rendes úton. :( Egyelőre nincs hírem a szervízes srácoktól.
Ez egy nagyon hangulatos post volt. Ilyen jöhetne több is. :)