A T-Online megint erős webkettessel újít

A T-Online újabb webkettes leckét mond fel. A legnépszerűbb és legsikeresebb webkettes szolgáltatásfaja a közösségépítő szájt (social network). Meg is vették kápéra az iWiW-et, mely a legerősebb és legsikeresebb magyar közösségépítő. Aztán következett egy kisebb vargabetű: megállapodást kötöttek a Blogterrel.

Bár a Blogter is el kezdett kísérletezgetni a videómegosztással, úgy tűnik, stratégiai partnere szeretné magáénak tudni ezt a piaci szegmenst is. Igen, a T-Online a második legsikeresebb webkettes, a YouTube sikerét is komolyan vette, s lefejlesztette a maga videómegosztó szolgáltatását.



A Videa egy letisztult és alaptulajdonságait tekintve világos szolgáltatás. Sőt, van itt egy-két ötlet is. A regisztrált felhasználók megadhatják mobilszámukat, ami ahhoz kell, hogy mms-ben is tudjanak megosztani videókat. De megadhatjuk blogunk és weboldalunk címét is. (Minek?)

A júzerek max. 20 megás avi, mpeg vagy akár mov fájlokat tölthetnek fel. A korlát 250 mega. A feltöltött videók közt kategóriák, toplisták és címkefelhő szerint válogathatunk. A videók értékelhetők, hivatkozhatók és beágyazhatók blogoldalba - akárcsak a YouTube vagy a Google Video esetében.

Kérdés, hogy idehaza hogyan alakul egy ilyen szájt karrierje. Vajon kimerül a YouTube-os videók "átmentegetésében" vagy véletlenül mégiscsak kialakul a hazai videós kultúra. Tétre, helyre....
Címkék: videómegosztók
2006.07.25. 13:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán a Gidol-verseny nem a legjobb indikátor, de számomra igencsak érdekes, hogy eddig még nem tűnt fel magyar csapat a versenyzők között. Pedig voltak már lengyelek és görögök is.

A Youtube Magyarországgal kapcsolatos videóit is többnyire olyan külföldiek töltik fel, akik Budapesten szórakoznak/nyaralnak/kirándulnak/stb.

egy az egyben a porkolt.com lenyulasa!

a tartalom elrendezese is, javareszt a tartalom is es a flash lejatszo elrendezese is. gratula !!!! pofatlansagnak hatara nincs.
ilyen értelmeben persze a pörkölt is nyúlás.
nem. en konretumokrol beszelek. nem elvekrol. persze, elvileg minden a youtube es friendster lenyulasa. itt viszont konretan lenyultak a formavilagot.
linekeket sajnos nem sikerult sikerult bemasolnom ide, mert nem engedte a form, de persze alatamasztanam konkretummal is a mondokamat.

hogy lehet linket masolni ?
Porkolt.com/ vs Videa

na nehogy ne legyen mar egyertelmu.

Nezd meg a player elrendezeset. A piacon van mar jopar flash video oldal. A jopar video oldalnak van jopar flash lejatszoja. Annak jopar megjelenesi formaja. Ehhez kepest hogy-hogynem, -mintegy veletlenul- a videa playerenek elrendezese ugyanugy nez ki mint a porkolt.com-e.

tisztan latszik, hogy nagyon gyorsan ki akartak jonni egy ilyen oldallal es lenyultak a legkozelebb allo fobb elemeit.
hm, jol nem latszik a link. elmondanad hogy a feszkes fenebe illesztetted be ?
beírtam, úgy hogy hátétépé kettőspont perper domén, és annyi.
na, miaz ? tenyekkel szemben nuku?

esetleg, hogy : hmhm, tenyleg, "kicsit" hasonlit. vagy: hatizeee, nahaat, kiserteties, de bisztossss csak veeeletlen.
vagy kenyerado gazdaba nem harapunk ?

esetleg ennyit az objektiv web2.0as hirblogolasrol ? vagy lesz ebbol is cikk, hogy "nahat azert fura ez"...
az indexnek mióta kenyéradó gazdája a t-online? jónapot kívánok. egyébként a webisztánba arról írunk, amiről csak akarunk. még az index core riválisáról, a t-online-ról is. tudom, hogy ezt nehéz összeegyeztetni összeesküvés-elméletekkel, de ez van.
megelőzve a kérdést: mégcsak pénzt sem kapunk érte.
én azt látom, hogy mindkét videószájt szépen nyúlja a bevált interfészmegoldásokat. a pörköltön egy darab önálló ötletet nem találtam. lopással tehát nehéz lenne vádolni ez ügyben a magentás riválist.
ja, és ki mondta, hogy egy blog objektív?
csinálj magadnak saját blogot, és ott eljátszhatod, hogy milyen, amikor objektív vagy. na heló.
kosz van :-)
s mint emlitettem volt: formavilag lenyulasrol beszeltem vegig. hasznalom porkoltot, idejottem, olvastam videa-t, megneztem es felkialtottam, hogy jeeee , ezek lenyultak azt. ennyi. ami a mutatott linkek alapjan mindenkinek nyilvanvalo (kellene legyen). nyilvanvalo dolgokat meg tenyeket ember nem cafol, csak politikus :-)

am ha lapulunk mint szar a fuben hat legyen. vegulis nekem nem oszt nem szoroz :-) csak kisse meglepodve tapasztaltam, hogy mikor valoban mindenrol (erdekes es fontos dolgokrol) ir a webisztan, akkor ilyenrol pl nem... finoman szolva is furcsallom. meg azt is hogy pl. porkoltrol nem olvastam sehol. pedig szerintem magyarok vannak a hatterben. vagy legalabbis a magyar konyhat kedvelo kulfoldiek :-))

mert teljesen oke, hogy beszamolunk az imbee.com-os kisiskolas SN oldalrol, de ha mas nem, akkor legalabb a neve miatt valamit megert volna talan ez is.

amugy valoban, egy blog szubjektiv. viszont ha tetszik ha nem ez itt mar nem XY blogja amit poenkodasbol ir, hanem egy hiroldal. ezek itt cikkek. megha .blog.hu domain alatt is szuletnek es reszben szemelyes a fogalmazasuk. de ezen kar vitatkozni. en azt mondom hogy igen es alatamasztom (bar a nyilvanvalo dolgokat nem is kellene), te meg esetleg nem akarod erteni es azt mondod hogy nem :-) politika.

sztem porkolton meg nezz korul aztan meglatod hogy mi benne az egyedi. na helo neked is.