A Google Answers kimúlása

Pedig direkt eltettem magamnak a hírt, de aztán elfelejtődött. Na mindegy, most itt az idő a pótlásra. Szóval a hír az az volt, hogy bezár a Google Answers. Nem volt sikeres? Nem volt. De az ötlet legalább jó volt? Jó volt.

Utóbbit onnan lehet tudni, hogy a Yahoo sikerre vitte ezt a közösségi szolgáltatást. Én például kifejezetten szívesen használom. Ha valami olyan kérdés merül fel az emberben, melyet guglizni hosszú és fáradtságos lenne, valamint a Wikipediában sem találom a megfelelő választ, szóval a harmadik opció mindig a Yahoo Answers. És itt rendszerint meg is kapom, amit akarok.

Igen, a lényeg éppen ez. Hogy a Yahoo Answerst használom, nem a Google hasonló cuccát. Miért? Nem tudom. Itt látszik egyből, hogy van egy közösség, mely kitartóan válaszolgat a kérdésekre. Nagyon jó opció, hogy vannak témakörök szerint is feedek. szórakoztató és néha nagyonis informatív a naív kérdésfelvetések áradata. És az azok kapcsán kialakuló válaszadási versengés.

Ja igen. A Yahoo Answers mágikus formulája nyilván a rating. A felhasználók értékelhetik, hogy feltett kérdésükre ki adta meg a szerintük legrelevánsabb választ. A válaszadó pontot kap, és ezzel feljebb léphet a megbízhatóan válaszolók listáján.

Mondjuk azt azért tegyük hozzá, hogy a Yahoo Answers nagyrészt a Wikipedia átkopizásából áll. De azért vannak olyan kérdések, amiket nem lehet megtudni a Wikipediából. Jellemzően praktikus, egyéni problémákra kaphatunk a többi felhasználótól érdekes válaszokat.

Kérdezzünk is egyet.

A másik oldalról viszont üdvözlendő, hogy a Google képes belátni, hol vannak a gyengeségei, és ahelyett hogy megpróbálná megerőszakolni az Answerst, inkább tovább lép, és hasznosabb dolgokba öli energiáit.
Címkék: google yahoo
2006.11.30. 11:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van egy ismerősöm aki ha szövegre keres googlet használ, ha képre akkor meg yahoot. ő sem tudja miért.
ez a képkereső dolog igaz.
nekem is van 1 ilyen barátom és már engem is rászoktatott (legalábbis hogy mind2-t használjam).
a yahoo a tapasztalatok szerint tényleg több és esetleg más/relevánsabb képet talál.
úristen, lehet hogy mi ismerjük egymást, kynu? :)) vagy egy a barátunk...
Nekem is van egy ismerősöm, aki Yahoo-val keres képeket...és még értetlenkedtem vele hogy miért?
Talán egy újabb X-akta? :-)