Rekord látogató az Engadgeten

Amikor arról beszélünk, hogy például az Engadget "az csak egy blog", nem árt észben tartani, hogy például a mostani MacWorld napján 10 millió oldalletöltése volt ennek a blognak. Jó, a Technorati szerint is a legnépszerűbb blogról beszélünk (amit mindössze négyen írnak főállásban), de azért akkor sem lehet legyinteni erre a látogatottsági adatra.

Sajnos azon a napon is sok volt náluk a képgaléria, úgyhogy ez az oldalletöltés dolog eléggé torz lehet (miként az oldalletöltés általában is torz), de azért valószínűsíthetó, hogy többmillió netező klikkelt az Engadget oldalára kedden.



A TechCrunch, elemezve a látogatottságot, azt mondja, hogy az Engadget vagy a Gizmodo extrém látogatottsági adata abból IS fakadhat, hogy valós időben közvetítették ezt a kiemelt eseményt: egyből videók és képgalériák kerültek ki a vezető techblogokra, sőt, ki is próbálták az iPhone-t, amit azonnal postoltak is.
By the time television and newspapers got to the story, the really interested readers were already on to the next thing.
Ezzel semmilyen kúl techmagazin nem fogja felvenni soha a versenyt. A mainstream techhírszájtok persze felvehetnék, de ők jelenleg meg vannak sértődve. Az Engadget vagy a Gizmodo meg menetel előre.
Címkék: blogok stat toplista
2007.01.12. 22:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi az h. meg vannak sertodve? :)