A Microsoft stratégiájának változása


Folytatódik hétvégi postdömpingünk. Volt már szó korábban itt a Webisztánon Chirag Mehta címkefelhő-generáló alkalmazásáról. Az amerikai elnöki beszédeken demonstrálta: az új kifejezéseket és a leggyakrabban előforduló kifejezéseket mutatták az idővonalon ábrázolt címkefelhők, vagyis könnyen ki lehetett hámozni, hogy melyik évben mi volt az elnöki beszéd újdonsága, és mit tartott fontosnak hangsúlyozni az adott elnök az adott beszédben.

Az ötlet annyira jó és annyira látványosan jól használható, hogy azóta is csodálom, hogy még nem lepte el a blogokat. Merthogy a cucc ingyenesen, CC-licenc alatt használható. (Ne feledjük az ígéretes magyar megoldást sem.)

A Seattle PI bloggere vette elő az eszközt, és elemezte vele ki a Microsoft vezetőinek főbb megszólalásait - a történelem tükrében. A lényeg a jelen szempontjából, hogy Gates a 2007-es CES-en a "Windows" és "Vista" és az "Xbox" szavakat említette legtöbbször. A "Zune" alig szerepelt a beszédben, akárcsak az "interface". Az Apple meg ugye épp az interfészre meg az iPhone-ra helyzte a hangsúlyt a párhuzamosan tartott MacWorldön. Távolodik egymástól a két cég?
2007.01.14. 10:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.