A 25 webceleb

Most értettem meg, hogy a Forbes valóban hasraütésre csinálja a toplistáit. Itt van nekünk ez a 25-ös webceleb lista, és gyakorlatilag eldönthetetlen, hogy milyen szempontok alapján állították össze. Nem, nem érdekel, hogy objektív-e. Persze, hogy szubjektív, mint az ilyen magazinos toplisták zöme, de legalább valami gyenge rendezőelvet jó lett volna felfedezni.

Mert az odáig rendben van, hogy Lonelygirl15 lett az első, aki a YouTube-on lett kábé akkora sztár, mint Madonna a popzenében. Egyébként új-zélandi színésznő, és bolondját járatta az amerikai sajtóval, meg úgy általában a netezőkkel is. De lebuktatta a New York Times, úgyhogy mostantra azért megkopott a csillogás. (Megint Madonna járt jól.)

Még a második helyezett Perez Hilton is érthető, aki mára nagyobb név a bulvármédiában mint a The Sun vagy akár a People. Aztán kezdődik a kavar a listán. Ugyanis Zúniga következik, aki az egyik legnépszerűbb amerikai politikai blog, a Daily Kos bloggere. És bár fontos, amit csinál, miként Matt Drudge, a negyedik helyezett is népszerű a maga szubkultúrájában, na de azért egy YouTube-sztárral az élen erősen torzít a kép.

Oké, felkerült Amanda Congdon is, aki ugyan jelenleg inkább abból él, hogy egykor ő volt a házigazdája a Rocketboomnak, valamint viharosan szakított is akkor partnerével, Andrew Baronnal. Bob Scoble és Mike Arrington a techbloggerek előtt már ismertebb arc, de kötve hiszem, hogy a youtuberek, vagy akárcsak a myspacerek körében ismernék a nevüket. Náluk még egy közepesen szomorú emo-videó is magasabbra emelkedik a toplistán.

Az egész lista ott bukik le a számomra - szubjekív leszek persze-, hogy sehol Jason Kottke. Pfff.
Címkék: bulvár bloggerek toplista
2007.01.25. 21:38. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért csak angol anyanyelvűek?
Miért nincs tudományos blog? A Pharyngula például simán bekerülhetett volna. Mondjátok meg nekem, ennyire unalmasak a tudományos blogok?
Annyira nem unalmasak a tudományos blogok, bár pl a Pharyngula pl igen sűrűn a polipok/szemét Bush és egyéb politikusok/szemét kreacionisták és mindenféle vallások körül mozog amitől én egy idő utám csak ásítozom (ettől függetlenül egyetértek vele). A Weblog Awards-on azért megkapta a legjobb tudományos blog díjat.