Arctalan hadjárat a Google ellen

Az Ask.com keresőszájt már egy ideje aktív suttogó-propagandát folytat a Google ellen. A suttogásra persze azért van szükség, mert az Ask egyértelműen piaci riválisa a legsikeresebb keresőnek. Úgyhogy inkább csak suttyomban vádolgatják a Google-t információs monopóliumra való törekvéssel. (Tényleg, az Ask vajon hogyan indexel?)

Van a kampánynak egy oldala is: Information-revolution.org. És több blogon is megjelent hogy ha az Ask.com-on rákeresünk a "google" kifejezésre, akkor ezt a Google-ellenes szájtjukat kapjuk meg kiemelt találatnak.

Én kipróbáltam, de nem adta ki ezt a találatot, a brit verzióban sem. Ez két dolgot jelenthet: vagy nem igaz a hír, vagy ha igaz, az Ask.com gyorsan levette saját álruhás ellenkampányának a linkjét.

Akárhogy is, miként a Viacom esetében is látható, elég könnyű bekerülni a hírekbe, ha valaki rátámad a Google-re. És ez nyilván már önmagában is marketingérték.

(Ha open threadet akarnék nyitni ehhez a posthoz, biztosan elég lenne csak bedobni a Nagy Testvér-dilemmát a Google kapcsán. Ja, de már most szólok, hogy a flémelőknek van saját felületük. Íme.)
Címkék: google bulvár
2007.03.18. 14:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.