Google Press Day #1 (élőben)

Itt ülök a Google Press Dayen, ami az első nagyobb sajtóeseménye a cégnek Európában. Előbb beszélt a YouTube két alapítója arról, hogy hogyan kezdődött az egész, és mik a céljaik.

A lényeg, hogy 100 milliónyi videót néznek ma naponta a szolgáltatásban, és több százezer új videót töltenek fel, szintén naponta. Szerintük három nagyobb trend lesz jellemző idén a YouTube-ra: kommunikációs eszközzé válik, a kisközösségek számára is kiváló terep lesz ("something for everyone on YouTube"), valamint minél több platformon elérhető lesz a szolgáltatás. Elsősorban nyilván a mobilra értették az utolsó mondatot.



A mai nagy bejelentés az, hogy megkezdődik a YouTube nyelvi lokalizációja. Első körben portugál, francia, holland, japán, olasz, spanyol és lengyel nyelven lesz elérhető a YouTube. A német újságírók a kérdések-válaszok alatt többször is sérelmezték, hogy a német miért nem került be az első körbe. Ja, magyar sincs. De ami késik, nem múlik - ezt lehetett kiérezni a lokalizációért felelős Sakina Arsiwala szavaiból.


Valószínűleg a németek azért maradtak ki az első körből, mert amíg sok német beszél angolul, s ezért nem jelent gondot számukra az angol nyelvű YouTube használata, addig Lengyelországban valószínűleg sokkal fontosabb - az idegen nyelv nemismerete miatt - a lokalizáció. Persze, ha ez a logika, akkor nagyon hamar lesz magyar interfésze is a YouTube-nak.
Címkék: google youtube pressday
2007.06.19. 13:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kár, hogy a nemrég megrendezett Londoni Developer Day Live reportot nem linkelted - az érdeklődők figyelmébe, ha megengeded (magyar nyelvű): technocratics.blogspot.com/2007/05/google-developer-day-l-jelents-els-rsz.html

A lengyelekkel kapcsolatban: Dublin lakosságának 20%-a, London lakosságának 5%-a (azaz 500.000) ember lengyel - szerintem igen jól tudnak ők már angolul, ezért ez a logika nem helytálló szerintem. Ugyanakkor persze, még otthon maradt 38 millió.... :)
Azért a magyarra még várhatunk, nézzük meg csak meg a wikipediát, a lengyeleknek van a 4. legtöbb cikkük, sz'al eléggé benne vannak a webkettes világban....
töben vagyunk akik némete tanultak van aki még magyarul se......