Jön a Google új közösségépítő szájtja

Az Orkutot már nem lehet megmenteni, ezért megpróbálja a Google következő szintre emelni a social szoftvert. Ha jól értjük, az új irány, hogy a felhasználó neten szétszórt aktivitásait próbálják meg egy interfészen kezelni, és egy erős és jól működő UI-val megfogni a netezőket.

A felület támogatja a Google Accountsszal elérhető Bloggert és Picasat is, de ha jól látjuk a felületre a rivális Yahoo Flickrjét is beengedik. Az ötlet tehát az, hogy nem egy teljesen szűz social networkkel kell belépni (ismét) a piacra, hanem hogy a felhasználók meglévő, ám szétszórt aktivitásait kell beemelni egyetlen felületre, és ott biztosítani a kommunikációt és összekapcsolódást az ismerősök/felhasználók között.


Címkék: google social network
2007.07.09. 10:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én ebből csak kb. minden második szót értem.. :)
Én még minden másodikat sem, olyan artikulálatlanul beszél.
A Facebook beépítgeti a már meglévő szolgáltatásába a többi tartalmat, a Google meg kvázi leváltja az Orkutot. Az eredmény ugyanaz (najó, ez talán picit többet tud).
és ehhez az új magyarhoz mit szóltok?
olyan, mint ez a socialstream, csak persze új hálót hozol létre
www.network.hu