Sziget 2.0 (RTW #0)

Igazából Reader Takeover Weekre érkezett ez az írás. A szerzőnek nincs blogja, ezért elvileg nem is fért volna be. De aztán mégis az engedékenyebb énünk kerekedett felül. Az igazi RTW jövő héten lesz, itt a Webisztánon.
Szerző: Kovács Pál
Blog: -
A régi barátok nem csak arra jók, hogy az iwiw-en keresztül elérhetőek legyenek vagy ingyenes termékbemutató előadásokra hívjanak, hanem hogy olyan oldalakat is ajánljanak, ami elkerülte a figyelmünket.

Bár a musorajanlo.hu oldalt régóta ismerem, még sem találtam volna meg ezt a funkcióját, ha országos cimborám Tibi (akiről a Szigeten már sátrat neveztek el) nem küldi el. Ez a szolgáltatás azért engem is meglepett...

A szokásos átláthatatlan Sziget-program ajánlások után (Pesti Est különszám, sziget.hu, day.hu stb.) végre egy alaposan átgondolt, gyorsan áttekinthető oldal (musorajanlo.hu/sziget), ahol a több száz program között pillanatok alatt ki lehet választani a nekünk tetszőket. Netvibesra emlékeztető megjelenítés és a különböző beállítható rendezések miatt az eddigi kaotikus keresgélés jól szervezhetővé válik.



A Google Calendart idéző táblázat, amiben a napi hang- és alkoholterhelés tervezhetővé válik valóban ügyes ötlet. Az, hogy a felhasználók meg is tudják osztani programjaikat alap a Web 2.0-ben, de a megjegyzések hiánya azért fájóan hiányzik innen.

Viszont az előadókhoz mellékelt leírás (ami a nevükre vagy a naptári bejegyzéseikre kattintva hívható elő) és nem utolsó sorban videók végre olyan szolgáltatást nyújtanak, ami ugyancsak nagy segítség egy ilyen kínálattal rendelkező fesztivál esetében.
Címkék: calendar reader takeower week
2007.08.10. 14:31. írta: vendégblogger

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szep. Egy kritika: Nem praktikus itt a Netvibes dobozos felulet, sokkat kell fel-le scrollozni plusz ablak es doboz belso scrollja kozott valtogatni.
Egy email kliensekbol ismert fix felosztassal konnyebben kezelheto lenne.
jaja, sok scrollozas, plusz minden kijelolesnel ujratolti az oldalt (ajax, hello!). de amugy jo kezdemenyezes.
ehh, a fiúk csak meghekkelték a webisztán. vagy inkább kovács pál? :)
Az azért durva, hogy baloldalt nyomkodom a helyszíneket, erre ugyanaz a doboz többször is megjelenik.
Dolgozni kéne még ezen egy keveset :-)
Viszont tényleg átlátható.
Valóban kicsit hekkgyanús ez a post, de ennek ellenére beengedtem, lévén a sziget nevű dolog most kevés időt hagy a hasonló jelenségek feltérképezésére.
tusmester: azért hozható fel többször ugyanaz az ablak, hogy a 'Beállítás'-okban tovább finomítható legyen a tartalom.
A napok közt lehet szűrni és Nap, ABC, Helyszín és stílus szerint rendezni.
"a megjegyzések hiánya azért fájóan hiányzik"

Ebben biztos a szerző, vagy az ellenkezőjében: :)
Nem rossz ez, a bajokat már felsoroták előttem, nekem csak annyi üzenetem lenne a készítők felé, hogy jövőre a Művészetek Völgyének programját is feldolgozhatnák (idén ráadásul az ottani programösszeállító sem volt már).
A legjobban átlátható felület, főleg a keresési beállítások miatt. Már tavaly is hasonló site-ot kerestem, sajnálom, hogy akkor még nem bukkantam erre rá. :-(
Gratula!