Mennyit keresnek a Google-vezetők?

Bár joggal gondolhatnánk, hogy a Google álommunkahelynek számít Kaliforniában is, sok magas beosztású munkatársuk néhány év elteltével mégis inkább kiszáll a bizniszből. Mivel elég sokat keresnek, így nem esik nehezükre visszavonulni és a hobbijuknak élni, vagy saját céget alapítani, beszállni startupokba, megpróbálni sikerre vinni egy saját vállalkozást.

Kábé ezek derülnek ki elsőre a Forbes cikkéből. Meg olvashatunk néhány számadatot is. Például, hogy több ezer olyan jelenlegi vagy volt Google-munkatárs van, akik részvényeladásaikból több mint egymillió dollárt kaszáltak.

A legtöbbet persze a vezetők keresnek a részvényeiken.
Founders Sergey Brin and Larry Page have so far cashed in more than $2 billion of their Google shares, and they still hold billions more. Chief Executive Eric Schmidt and Senior Vice President Omid Kordestani have each sold over $1 billion worth of shares. Chief Financial Officer George Reyes and Senior Vice Presidents Jonathan Rosenberg and David Drummond have liquidated more than $200 million each.
A cikkben megszólaló egyik korábbi, vezető beosztású munkatárs például egy sárga Lambóval lepte meg magát, miután kilépett a cégtől. A Googleplex messzeföldön híres séfje pedig saját éttermet nyit. De - csak ha a Twitter vagy az Ooyala példáját vesszük - sokan távoznak úgy is a Google-tól, hogy még magasabbra akarnak törni. Immár saját erőből.

A Google inkább kineveli és felpörgeti (anyagilag és szellemileg is) az ott dolgozókat. Ugyanakkor megtartani még ez a cég sem képes hosszú távon legjobb munkatársait.
Címkék: google üzlet bulvár
2007.11.07. 09:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a vegkovetkeztetes _TEVES_
olvasd el ezt:
www.newsweek.com/id/67919
szerintem a google hagyja az ilyen emebreket elmenni, es akik kozuluk megcsinaljak a sajat szerecsejuket, vagyis kepesek ugyfeleket szerezni, azon cegekre a google felvasarlasi ajanlatot fog tenni.
a google-nal kreativabb IT ceg nem nagyon van. a M$ pedig hozza kepest a nagy tomeny unalom.
a kreativitas nem zarhato cellaba, aki menni akar engedni kell, hogy aki maradni akar en erezze rosszul magat.
havi tobb, mint 1millio oneletrajz erkezik a google-hoz. barki helyett talalnak jobbat.
Twitter alapító googler volt?
A napokban dublini Google HQ főbejárata előtt láttunk egy gyönyörű széles fekete ferrarit parkolni, két huszonéves fiatalember a pakolta be az elejébe szép, kézzel varrt bőrtáskákban a golfkészletet. Szép járgány volt, pont ideális az otthon-google-golfpálya háromszög közötti távolság bejárására. A házban ahol lakom a biciklitárolóban hónapok óta porosodik egy google bicikli... Nehéz dilemma a közlekedés ha az ember Googler :) [ Én 10 év unalmas sportautózás után 100% bicikli párti lettem :) ]
Egy idő után menni kell, jól jön a frissülés mindkét oldalnak... Akit akar, megtart(hat) a cég, de amíg az "eláramlás" nem ér el kóros szinteket, nem érdemes foglalkozni vele szerintem... Azért persze érdekes erről olvasni, köszi a posztot...