Keresőt fejlesztene a Microsoft

A Microsoft úgy tervezi, hogy komolyan befektet a keresőpiacon, hogy felvegye a versenyt a Google-lal. Még akkor is, ha nem sikerül meggyezni a Yahoo-val - mondta Bill Gates. A cég elnöke nagyon fairnek gondolja a Yahoo-nak tett ajánlatot. Szerinte a Google az egyetlen, melynek keresője mögött tömegek állnak, de a Microsoftnak is meg kell szereznie egy nagyobb szeletet, hogy versengőbbé és nyereségesebbé tegyék a piacot. A cég képes arra, hogy sok pénzt fektessen a fejlesztésekbe, és meg is teszi a Yahoo-val, vagy nélküle. Az is igaz azonban, hogy a Yahoo-va gyorsabban tudnák elérni céljukat - fogalmazott Bill Gates.
Címkék: microsoft google yahoo üzlet
2008.02.19. 13:55. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bill Gates még mindig elnök?
És mi a Live Search?
A Microsoft csak azt felejti el, amiből ő maga él. Ha egyszer valami nagyon be van járatva, akkor nagyon nehéz kiütni a nyeregből. A Google pedig nagyon odatette magát, ott van a könyvjelzők között, már sötétben be tudja gépelni az ember. Ezek után nagyon ütőset kell nyújtani, jóval hatékonyabb kereső motor kellene, ami rendkívül nehéz. Gondoljunk csak a nyelvek sokszínűségére.
Próbálkozni persze lehet, lesz is belőle valami, de én nem nagy jövőt jósolok neki.
Most komolyan, csak az én memóriám játszik velem vagy ez tényleg már legalább a harmadik-negyedik alkalom hogy a Microsoft kijelenti hogy most már nagyon rágyúrnak a keresésre? Emlékszem mekkora felhajtás volt az "új" MSN motor megjelenésekor, az "új" Live Search bejelentésekor, stb.
SZVSZ a Microsoft olyan mint a Toshiba volt a mai napig a HD-DVD-vel. Nem ismerik be hogy ez nem megy.
Google-t nehéz lessz kilokni a nyeregbol.

Live Searchel is befuccsoltak, ezzel se lessz másképp...

[Ki lehet próbálni, melyik kereso a jobb... Írjátok be Yahoo; LiveSearch és Google-n, hogy : Imrityinkó.
A Yahoo másik lehetoséget kínál, a Live a régi honlapomat és annak is majd 1 évvel ezelotti állapotát adja ki, de a Google-n már az elso két találat is hosszám tartozik... Nah, akkor melyik a jobb? ]
imrityinko,
nekem a live és a google is az imrityinko.extra.hu oldalat hozza ki első találatként.
hat nemtudom az imrityinkos peldat nezve nekem kabe szorul szora ugyanaz jott be az elso oldalakon liveban mint a googleben, a yahoo meg valami csicsay.extra.hu-t tol.

amugy a live search szerintem teljesen jo, semmivel nem rosszabb a talalati arany mint googleben. csak mondjuk kar hogy nem lehet kepekre keresni mert azt en sokat hasznalom.
"fairnek gondolja" - nem magyartalan ez egy kicsit?! :P
hat nemtudom az imrityinkos peldat nezve nekem kabe szorul szora ugyanaz jott be az elso oldalakon liveban mint a googleben, a yahoo meg valami csicsay.extra.hu-t tol.

amugy a live search szerintem teljesen jo, semmivel nem rosszabb a talalati arany mint googleben. csak mondjuk kar hogy nem lehet kepekre keresni mert azt en sokat hasznalom.

osliner
osline.blog.hu
van egy technológia, itt is volt szó róla, és a microsofte megvásárolta, amivel a 2d képeket egymásra lehet vetíteni, és sok 2d képből csinálnak egy amennyire csak lehet 3d alakzatot. a notre dame-mal lett bemutatva.

például ebből lehet elég jó képkereső. beírod, h pina, és kijönnek a 3d pinák. szóval van itt lehetőség.
Igen, a régi honlapom a csicsay-s. De legalább frissen hozná le...

Search meg lehozza am ostanit, de ennek is a régi állapotát... [ legalábbis még múlthéten az volt... ]
Live vs Google: probáljatok arra keresni, h "index.hu"...
na igen... googleben csoportosítva bejönnek az aloldalak is (pl. szoftver nevét beírod, egyből a download oldalra tudsz lépni)... plusz a wikipédiás szócikkeket előkelő helyre rangsorolja, ez is előny
a live is kidobja a download aloldalakat.
Sima keresésre ugyanolyan jó a Live, mint a Google. Namármost a temérdek pénz valami olyasmire kell, hogy a megszokás megváltozzon. Főleg ezért kell a Yahoo is, gondolom: usereket vennének, nem engine-t. Meg valami ütős szolgáltatás. Lehet, sokkal olcsóbb lenne a cpc, naponta tudna indexelni, ilyesmik. Vagy, ha flottában veszel min. 20 Vistát, kapsz 5000 klikket, amire akarod az ő adwordsükben.
Ez nem is rossz ötlet. Eladó :)
én az msn-t és a yahoo-t még csak játszadozásra használtam életemben

és szerintem pl az imrityenkó azért nem releváns, mert nagyon egyedi név

az én esetemben, ahol a "fizetés" szó a fontos (és ez ráadásul egyben a bankkártyás fizetést is takarja), már sokkal árnyaltabb a dolog

google: 3. helyen jön ki
live search: 1. helyen jön ki
yahoo: 22. helyen jön ki

az oldalam