Nem minden ismerős barát...

Először mondta ki bíróság, hogy attól, mert valaki Facebookon a "barátom", még nem biztos hogy a barátom.

Egy brit nő azért fogta perbe expasiját, mert az "Friend Request"-ekkel bombázta őt. A bíróság ugyanakkor elfogadta az ex érvelését, miszerint a "zaklatás" merőben ártalmatlan, hiszen a való vilégbéli barátság és a Facebook-barátság fogalma nem ugyanaz.

A magyar nyelvben ugye éppen ezért szokás inkább az "ismerős" vagy "kapcsolat" kifejezéseket használni. A Facebookban vagy a MySpace-en valóban kicsit erőltetett a "barátság" kifejezés használata az ismerősség jelölésére.

Szerencsére a Facebook lelkes önkéntes magyarítói "ismerősök"-nek fordították a "friends"-et. És az iWiW-en is ismerősökről beszélünk.
Címkék: bulvár social network kommuniti facebook
2008.03.29. 13:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt most csak azért, hogy megint népszerűsítsd a magyarítási projektet? :P sosem árt. nem bánnám, ha facebookon is ismerném már a barátaim
Hát, azért tényleg van kulombség a baát és az ismeros kozott.

Nekem ismerosom az egész falu, de ebbol nem vagyok mindenkivel barátságban... sőt...
csokoltatom az idiota birosagot, remelem nekik is lesz majd alkalmuk megtapasztalni egyszer, milyen az, amikor vki tobbszori keres ellenere is e-mailekkel es egyeb uzenetekkel bombazza az embert az interneten.