Érkezik a Google Docs offline verziója

A Google  Reader után a Docsot is beköti a Gears alá. Akiknek ez így túl lila: arról van szó, hogy a Google webes irodai alkalmazáscsomagja (magyarul "Dokumentumok") hamarosan akkor is használható lesz, ha nem vagyunk netközelben. Vagyis a szövegszerkesztő, a táblázatkezelő és a prezentációkészítő is működni fog netkapcsolat nélkül.

Ahhoz, hogy a Docsot offline is elérhessük, telepítenünk kell a Gears nevű alkalmazást. Az offline Docs egyelőre csak azoknak fog működni, akik angol nyelvi beállítással használják a Google-alkalmazásokat.

A Gears - mint írtam - már most is támogatja a Google feedolvasóját, a Readert. A pletykák szerint hamarosan a Calendar jön. És akkor már csak a Gmail marad hátra.
Címkék: google web office offline google gears
2008.03.31. 22:48. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikor már?! Remélem, hamar eltelik az a few weeks :)
Ez nagyon jó fícsör, én is várom már, csak az a baj, hogy a Reader-ben sem tudom használni semmire, mert jelen éveimben gyakorlatilag nem találkozom olyan számítógéppel, ami nincs rákötve a Zinternetre...
A hivatalos videón persze jól mutat, hogy a tag kibiciklizik a parkba, begépel egy tőmondatot, aztán továbbteker. Az én laptopom meg már addigra lemerülne, mire az oprendszer feláll, és a Docs elindul. :)
jah hogy a reader műkxik offline is? ez csak szöveg. amíg nem szedi le nekem a gépre az egész cikket addig gyakorlatilag használhatatlan mert az esetek 90%-ában csak a leadek jönnek. híreknél nem para, ha jól van megírva az a lead, de egy publicisztikánál már elég szar..
a Reader csak azt tudja leszedni, amit az adott feed tartalmaz. ez ugyanis egy feedolvaso. ha egy blog vagy webszajt rovid feedet ad ki magabol, az nem a reader baja, hanem az adott bloge/szajte. joreggelt kivanok.
értem én csak hasznosságát tekintve így nem sok mindenre jó. max kiválogatni hogy online üzemmódban mit akarsz elolvasni. meg akkor ne legyen reader a neve hanem feeder.. hehe.. minden átvitt értelemben.. örülnék ha ez lenne a fejlesztés következő lépése mivel massziv használója vagyok a greadernek és online üzemmódban maximálisan elégedett is vagyok vele de azért nem lenne rossz ha lekapná a teljes szöveget. nem hiszem hogy olyan bonyolult dolog lenne...