Hamarosan net nélkül is használhatjuk a Google Calendart

Aki rendszeresen használja a Google kalendárium-alkalmazását, minden bizonnyal már észrevette, hogy megjelent a Beállítások alatt egy új fül. Az "Offline" menüpontban azt olvashatjuk, hogy ha offline is szeretnénk kezelni a Calendart, akkor installáljuk a Gearst.

A Gears ugye egy olyan plugin, mely helyben tárolja az adott Google-alkalmazás adatait, így offline is hozzáférhetünk az információkhoz. Eddig kizárólag a Google Readert támogatta ez az alkalmazás.



A Google Calendar offline-osítása amúgy elég nyilvánvalónak tűnik. Nem csak az új fül megjelenése miatt, hanem mert Zürichben is hallottam ezt a pletykát. Sajnos a Gmail offline elérhetősége ott sem volt téma. De a remény hal meg utoljára. Addig marad a backupolás, mondjuk Thunderbird segítségével.

Ha már Google Calendar, egy ideje ugye Outlookkal is lehet szinkronizálni a GCalt. Ráadásul oda-vissza. Úgyhogy végre a mobiltelefonom (mely csak az Outlookot támogatja) is képes lesz mutatni a naptárbejegyzéseimet. Már csak egy Outlookot kéne szereznem valahonnan...
Címkék: google google calendar
2008.03.14. 11:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a mail címre rátolt blur nem túl intenzív :]
Megjegyzem, hogy a napokban jelent meg a GNOME asztali környezet 2.22 -es verziója, melyről bővebben itt lehet olvasni:
library.gnome.org/misc/release-notes/2.22/

Ami miatt érdekes, hogy a benne található Evolution levelező és naptárkliens teljeskörűen támogatja már a Google Calendar használatát:
"Evolution continues to be improved with new support for Google Calendars"

library.gnome.org/misc/release-notes/2.22/figures/rnusers-evolution-google-calendar.png.en
Amúgy sem gondolnánk, hogy hirbehozo van ott:) HH most lelepleztünk! És ha jól látom még egy "IndaMail PublicBeta" és egy "Ádám" bejegyzés is van. De lehet h ez rejtett önreklám:)Volt nemrég az az eset amikor a pedofil a róla készült képen rátolt a fejére egy effektet, de az ügyes grafikusok visszafejtették...
tökjó meg minden, lehet, hogy én is fogom használni. az elvi részére kérdeznék azért egyet: szóval akkor szépen lassan visszatérünk a "kályhához", azaz az offline alkalmazásokhoz? hát nem érdekes, hogy a google most attól lett "kúlabb", hogy jobban hasonlít a "béna, láma, stb" áutlukhoz? :D
igen, ez jó kérdés, most akkor ez tehát egy kimutatható trend? ez az offline-osítás? és mi ennek a magyarázata? mármint akik ezirányban feljlesztenek azok miként magyarázzák ez, hogy miért is lett hirtelen jó ötlet? vagy nem is olyan hirtelen?
Egyszerű.

Azért jó az online alkalmazás, mert gépfüggetlen.

Azért jó az offline alkalmazás, mert gyorsabb, mint ugyanaz online.

Az embernek általában van egy fő gépe. Akár otthon, akár munkahelyen. Erre a gépre jó az offline alkalmazás.

Az ember sokszor idegen gépen is szeretne hozzáférni az adataihoz. Erre jó az online alkalmazás.

Mit nem lehet ezen érteni?
Na de komolyra fordítva a szót, tényleg érdekes, hogy ez miért jó a Google-nek. Nekünk persze kényelmes, remélem, Gmail is elérhető lesz majd a Gears-sel.
a mobil, és a mobil internet világában mire jó az offline alkalmazás?

ha tényleg fontos dolgokat tartasz a naptárodban, vagy trendi akarsz lenni, akkor használd a mobilod. ahol nincs internet, ott meg használj papírt. az offline alkalmazásokat meg húzd le magad után.
Asszem · olahandras.blog.hu 2008.03.14. 13:14:41

értem, csak viccesnek taNálom
Miért van blur-ölve a hirbehozo@gmail.com? Pláne, hogy olvasható?... :)
Mit szoktak erre mondani? Tezis, antitezis, szintezis? :) Amugy a gmail-ben nem csak azt szeretitek, hogy online, es minden geprol, hanem mindeki hozzaszokott a browseres UI-okhoz mindenfele okok miatt. Pl. azert, mert ugy alapbol a felhasznalo idegenkedik minden szoftvertol, ami uj, ilyen esetekben meg azt latja, hogy a gmail meg a zindex is a _keresoben_ (sic!) van.

Mert amugy a halozati univerzalis elereshez baromira nem kene webes felulet, meg ilyen ocsmany hackek mint a google gears. Ahhoz csak letoltheto zero install alkalmazasok kellenek. (Meg az se kell feltetlen, hogy platform fuggetlen legyen, mint a java vagy a flash.) Lasd portable apps. Rakattintasz, es ha nincs a cache-ben, akkor 20 masodperc alatt letoltodik, es indul. (Mint a Java WebStart-os alkalmazasok, ha olyat probalt mar valaki.)
Kutacs, még mindig van olyan hely a világon, ahol nincs térerő.
és akkor oda viszel magaddal egy pc-t? ne nevettess. oda mobilt vigyél magaddal. vagy papírt.
atleta,
csak a google-nak nincs hordozható, vagy másként mobil platformja.

nyilván az lenne a megoldás, h van laptopod ami eléri a szervert. a laptopod szinkronizálódik a mobiloddal. amit bárhová magaddal vihetsz. akár off line is működhetsz. a mobil meg egyszer kap valahonnan térerőt, akkor az meg szinkronizálódik a szerverrel.

és akkor ebből a sztoriból hiányzik az, h ha nincs hozzáférésed, akkor töltsd le a levelidet, meg a naptáradat a pc-re. hanem az van, h töltsd át a mobilodra. csak ugye a googlenak nincsen mobilja.
kutacs: lehet hogy nem hallottál róla, de a google egyre több szolgáltatásához fejleszt mobilon futó java/symbian kliensprogramot (pl. gmail, maps, search, youtube), vagy legalább mobil böngészőre optimalizált felületet (pl. reader, calendar, docs).
Lásd www.google.com/mobile/

Valamint van imap a gmail-hez, meg ott a gdata api, amin keresztül megoldható pl. a naptár szinkronizálása - létezik is erre (és a syncml-re) épülő szolgáltatás: www.goosync.com/
tudom, meg jön a csodafegyver. az android. ezzel együtt lehet látni, h a google fenemód ódzkodik a mobil eszközöktől. értem én, nem működnek rajta a betűreklámok.

csak akkor erről kellene beszélni, és nem hülyíteni a népeket, h töltsd le a desktopra a naptárad. módosítsd. és aztán tölsd fel. pont úgy, mint amikor a pc-n a betárcsázós internet működött.
Nem tudom, soha az életben nmehasználtam semelyik levelezonél a kalendárt, pedig mindegyiknél van.

Nekem nincs szukségen kalendárra, mert nem jegyzek fel semmit.

Ami annyira kell, meg felírom egy papírra, és nem felejtem el.
kutacs_: > a laptopod szinkronizálódik a mobiloddal. amit bárhová magaddal vihetsz.

Hat azert a laptop meg a mobil kicsit mas felhasznalasi terulet, de igem a lenyeg vegulis az lenne, hogy ahogy van net, az adatok szinkronizalodnak. Es lassunk csodat, az e-mail igy mukodik a modemes idok ota (linux alatt pl. futtat az ember egy fetchmailt, ami akar POP akar IMAP postafiokokbol lehuzza a leveleket). :) Csak persze az a franya UI, pont azt hagyjuk ott a webszerveren. Erre mondjuk keszulget elvileg egy mozilla alapu cucc, ami kifejezetten arra valo, hogy ilyen web szeru javascripttel megtamogatott UI-okat lehessen benne szerelni.

Amugy a mobil synceleshez nem kell laptop, szepen tud szinkronizalni a tobbseg nevjegyeket (conctacts), naptarat (calendar), jegyzeteket (notes) es e-maileket egy syncml nevu szabvannyal. (S60-as telok mind tudjak.) Az emil az persze IMAPpal menne, de ez mindegy, az is megy. A gugli persze nem tud ilyet, de van valami goosync nevu szolgaltatas ami meg igen. Hatulutoje a sajat PC-n keresztuli szinkronizalassal szemben, hogy ki kell adnod a gugli jelszavadat.
én használom a goosync-et, a fizetős részével már több calendar is lehet szinkronizálni, ami windows mobile 6-os mobilban még a kategóriákkal is kompatibilis, szóval minden calendar adata külön kategória alá kerül. szóval ajánlom nagyon annak
kontaktok mentésére és mozgatására telefonok között pedig ahogy emlékszem az ingyenes része is tökéletesen elég, és syncML-t egészen ősi telefonok is tudnak már. hasonló szolgáltatás még a www.zyb.com
egyébként nekem még nem jelent meg a calendar beállításoknál az offline-ról semmi, van ezzel más is így? (us english a nyelv)
elmaradt egy félmondat
ajánlom nagyon annak aki telefon és gcalendar között szinkronizálni akar.
atleta,
itt nincs vita köztünk. vannak a vezetékes hálózatok. a hifi. a gépek itt alapvetően hosztok és terminálok. nagy gépek vannak és kicsik. a méret számít.

és van a vezeték nélküli világ. a wifi. itt a népek és az eszközök egyenragúak. a méret nem számít. áttöltöm a névjegykártyámat a gépedre, vagy a kedvenc zenémet, ezt hallgasd meg. de nem töltök át mindent, mert egy idő után azt mondom, menj el a zeneáruházba.

nekem az a gyanúm, h a google nem érzi az új világot, és nem érzi ezt a kettősséget.

a google újításai szerintem nevetségesek. ezt például zürichben találták ki. ennyit arról a vitáról, h micsoda mérnökök dolgoznak ott. mert állítólag az olyan lesz, mint palo alto, vagy los alamos. meglátjuk.
Azért jobb az offline cucc, mivel pont kb 2 napig nem volt itthon net amikor lett volna időm a netes cuccokkal foglalkozni és szerencsére le volt mentve de nem sokat haladtam vele mert más is kellett volna hozzá :)