Weeds for geeks

Egyre többet találkozhatunk amerikai sorozatokban is product placementtel. Vagyis egyre gyakrabban része a reklámozandó termék magának a történetnek. Aki emlékszik még, hogy a 24-ben milyen számítógépeket használnak a CTU-ban, az bizonyára már mosolygott jókat product placementeken.

Még kevésbé érthető, hogy a jerseyi Sopranók miért Apple-termékeken interneteznek. Vagy lehet hogy van valami összefüggés a New Jersey-i maffia és Steve Jobs ipara között?

Az utóbbi időkben a Weeds című amerikai sorozatban láttam a legtöbb, hozzám is szóló product placementet. A szereplők itt is kivétel nélkül MacBookokon nyomulnak. Mondjuk a sorozat eleve Kaliforniában játszódik, úgyhogy nem lóg ki annyira a lóláb. Felfogható egyszerű lokálpatriotizmusként is, hogy Agrestic lakosai elkötelezett macianok. (Kivéve a zsaruk.)

A drogdíler özvegy Nancy Botwin nem azzal küldi el gyermekét, hogy "nézzél tévét, fiam", hanem azt mondja neki, hogy "miért nem mész inkább YouTube-ot nézni?". Amikor pénzszűkébe kerül a család, az eBayen árulják a cuccokat. A középkorú anya, ha kiborul, kicsit teniszezik a nappaliban felállított Wii-vel.

A mókamester Doug Wilson polgármester pedig az Ask.com enciklopédia keresőjét használja. Általában teljesen értelmetlenül, de annál feltűnőbben.

Ismertek olyan amerikai sorozatot, mely több webes/technológiai product placementtel van teleszórva?
Címkék: média marketing üzlet sorozatok product placement
2008.05.05. 13:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirt , The Big Bang Theory , Chuck így elsőre.
IT Crowd, itthon Kockafejek néven nyomulnak
Kb. 10 éve tele vannak a mozik és TV sorozatok a Cisco IP Phone-nal, ami így beugrik, a 24, és a Two weeks notice. A Cisco költ marketingre, termékfejlesztésre kevésbé...
dexter is mac-en nyomul, de persze mac-et nem ér mondani.
How I Met Your Mother:

Mac, wii, iPhone, iPod
L Word:

BlackBerry-n írtak e-mailt nem tudom melyik szereplő melyik részben.
alapból house.. csak mac-en nyomulnak.. ja és egyik karácsonyi részben iPhone is feltűnik.. mit feltűnik.. egyik főszereplője 2-3 jelenetnek! :)
boston legal - mindenki mbp-n nyomul (neha blackberry)
minden egyéb film: mindenki noname dzsunka-PC-n nyomul..
igaz, h nem amerikai, de nézzétek meg a Kisvárost
Nekem az tetszett igazán, amikor nem csak wii-vel játszottak a Weedsben, hanem alatta meg is jelent egy átlátszó hátterű hirdetés, hogy hívd ezt-meg-ezt a számot, és rendelj elő. Beágyazott teleshop fíling, és még annyira zavaró sem volt.
Tegnap láttam az IronMant...
Apple ÉS Lenovo
Samsung telefon
ami nem geek: Burgerking durván, Audi megint durván
The Big Bang Theory: Dell? XPS (az a nagyon piros gamer laptop) plusz még több laptop, és nem apple
az eredeti CSI-ban általában Dell gépek és monitorok voltak, de sokszor lehetett látni egy-két hatalmas HP logót. Ja, és néha Canon nyomtatókkal nyomtattak. A mobilok mindig verizon-os Motorolák voltak
mekintos notebook vagy laptop nem mekbóók
Az IronMan-ben LG telefon van birka. :P
Nemrég olvastam erről egy jó kis cikket, idéznék belőle:
"Apple is easy to work with, although they often don't have as much gear in stock as other PC makers. Some scripts tend to be more likely to involve PCs rather than Macs, eg 'CSI'-style, or government environments. Dell is very generous with gear, if they see it as a good placement. As JB puts it, the "more wacky environments" tend to involve Apple. (Going further still, a computer company called Alienware "got great exposure" by providing the laptop for the "mid-eastern terrorists" in a recent season of the TV show 24.)"
www.brandhype.org/MovieMapper/Resources/ImThereToo.jsp
House -> Dell + Mac (meg GE Healthcare és még ki tudja mennyi minden.

CSI-ok: Blackberry, videotelefon, table PC-k (főleg NY kemény)
Shark: Samsung
Dexter: Mac, laptop is, asztali is (húhh és milyen jól is nézett ki a szobájában) :D

Arról nem is beszélve, hogy a második vagy harmadik évad környékén Nancy eldobja a rovert és vesz egy hibridet [Prius!], ami annyira halk, hogy a bandavezér rögtön beszerez belöle tizet, mert így sokkal könyebb gépfegyverrel sorozni a latinókat.
a House-ban érdekes módon sokszor látni Philips orvosi kütyüket
Idei egyik fájó kasza Journeyman-ben volt iPod iPhone, de más mp3 lejátszón iPodon kívül még nem láttam sorozatban. Egyébként többször előfoduló pp az X360 és a wii.
Az amerikai Seinfeld sorozatban rendszeresen beleirtak termekeket a sztoriba (nem csak odaraktak az asztalra egy monitort), mar-mar zsenialis modon, ld. pl. Kramer CK alsonemu hirdeteset.. Sajnos a Seinfeld csak eredetiben vicces, uh. Magyarorszagon nem terjedt el.
Nem webes, nem technológiai, ezért kicsit off, de ez van:

a legeslegjobb, legzseniálisabb placement ever Calvin Klein a Vissza a jövőbe első részében. És mivel volt még további két része, "sorozatként" ide is illik :)
felig off, mert nem csak IT product placement:

Will Smith ugy nez ki osszenott az AUDI-val. A Minoroty Report -ot emlegettek mint a product placement elso igazi peldafilmjet.

Sopranos: Caddilac (bar ott hozza is tartozik a feelinghez), valamint a Motorola

Holiday: VAIO (mindenkinek VAIO notesze van :) )

De a legbenabb product placement-ek (sajnos megint) magyar honbol szarmaznak, ahol mar a "film" plakatjanal kezdodik a dolog (Meseauto, Hippol(y/i)t stb.. : BMW Rover, TV2, Juventus Radio stb...)

Es azt eszrevettetek, hogy amint ezek a kutyuk bekerulnek egy filmbe, azonnal elkezdenek villogni, pittyegni, pruntyogni, sipolni, ciripelni barki is erjen barmilyen celbol hozzajuk, es olyan animalt kezelofeluletuk lesz rogton, amivel a boltban kaphato modellek nem rendelkeznek.

Arrol nem is beszelve, hogy a GPS-ek mukodnek 10 emelet melyen is a garazsban, 10 reteg vasbeton fodem alatt.. de gond nelkul, s azonnal :)
Marmint Will Smith es a Minority Report az ket kulon sor, csak lemaradt az enter
Legenda vagyok.

Ebben is Will Apple gépre veszi fel a kísérleteit, ahol az a szép alma is igen csak feltunik néha. :D

Gyakran volt olyan érzésem, direkt is azt mutatják, de akkor már tudom miért. :D
Soulplane: Alienware, NEC, PALM
sztárgéjt ötleentiszben folyton valami tablet izén nyomulnak - olyan érintőképernyős leptop billentyűzet nélkül.
South Park, amikor elmegy az internet részben, ott virít az alma minden gépen :)
Azért a House-szal kapcsolatban megjegyezném, hogy pl. CT-t nem sokmindenki gyárt a GE-n meg a Philips-szen kívül... De van még sok más ilyen kütyü... Szal nem biztos, hogy ez direkt reklám, meg az egyszerű paraszt úgysem rohan a boltba egy-egy rész után 2-300 milláért Philips MRI-t venni :P
Ja bocs, asszem az pont GE :)
a mult heti moonlight részben az iphonenak még a menui is latszottak kb, addig mutatták :D
A Blade III-ban minden csata előtt 2 percig fűzték magukba az iPodot, már én untam, pedig nekem is van...

De az I, Robot is durva. Azt hiszem JVC hifi, amire teljesen szükségtelenül logoig zoomolnak, nameg a Converse cipő, ami a sztori része is.
A TVben szinte minden laptop Mac, ahogy minden telefonszam 555-tel kezdodik es minden nonek nagy melle van :). Szex es NY :)... marmint az is apple.

sterby: Az IT crowdot hol adjak itthon?
IT Crowd: az HBO-n adták, most asszem a Coolon megy
Stargate. Már a kezdetek óta fel-feltűnik egy-egy DELL logó, de a 10. évadban szinte minden részben látszott a notikon egy nagy XPS logó. Jó az a gép, hiszen egy idegen úrhajót is el lehet vele vezetni. :-D
Gondolom hasonló a helyzet az Atlantisban is.
30 rockban volt nagyon jó:
Telefonálnak Verizon mobilon, utána a csaj elkezdeni nyomni a sódert, hogy mekkora jó a hangátvitel, és a minőség is szuper, és igazán mindenkinek ilyesmi kéne. Majd belenéz a kmerába és azt mondja: "Can we have our money now?"
Nekem az tűnt fel, hogy míg pár éve csak az Apple - Sony Vaio product line képviseltette magát a mozifilmekben, addig ma minden tele van Dellekkel. Látszik a költés, na.
TV-ben számítógép mint product placementhez képest ami érdekesebb ma már a fordított is megy: Videójátékokban, virtuális világokban nyomnak irtó sok reklámot.
A legzseniálisabban -csak most jut eszembe- a Studio60 - A színfalak mögött sorozatban van bemutatva hogyan is megy ez.
(Aztán a sorozatban Matthew Perry állandóan red bullt iszik...)
igen, erre en is emlekszem. asszem azon vitatkoznak h betegyek-e a musorba a red bullt product placement-kent. aztan ugy dontenek h nem. (mikozben ugye ez egy product placement a studio 60-ben).
hogyha már houseról van szó azt se felejtsük el hogy folyamatosan PSPzik
A Studio60-ban a Gibson Guitars-os product placement a legviccesebb.
PSP csak így kapásból:
Grey's Anatomy, House, Private Practice
DS: Two and a half man.
Kaliforgia: Apple laptopok, Motorola telefonok
CSI Miami: iPhone az uj reszekben ellatmanyba az egesz alakulatnak, a laborban felvaltva van (neha ugyanazon az asztalon) Apple Cinema es Dell monitor, de mindegyiken sot az iPhone-okon is teljesen futurisztikus, nemletezo oprendszer fut. Egyebkent a CSI lab mostmar kezd nagyon elmenni scifibe, multitouch, felig attetszo screenek, meg a legdurvabb: a csavo egy mobiltelefon sms-eit akarta megvizsgalni, letette a telefont kinyitva egy ilyen varazs uveg asztallap-monitorra, es persze csatlakozas nelkul kiugrottak az sms-ek a telefonbol es elrendezodtek korulotte az asztallap-monitoron mint kis post-it noteszlapok, az nagyon vicces volt.
> es persze csatlakozas nelkul kiugrottak az sms-ek a telefonbol

Bluetooth :) (rfcomm + AT parancsok, pl. ;) )

> es elrendezodtek korulotte az asztallap-monitoron mint kis
> post-it noteszlapok, az nagyon vicces volt.

Na ja, a filmekben eleg ritkan van realis UI. Pl. a mai napig szinte minden monitor 3 char/seccel nyomja ki a szoveget es kozben ciripel ;)