A Google Maps - fotókkal és enciklopédiával

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Google összefűzte a tulajdonában lévő Panoramio geocímkézett képadatbáziását a Google Mapsszel.

Egy ideje a Google Mapsen már nem csak a különböző nézetek (térkép, műholdas, domborzati) közül választhatunk, hanem kérhetjük az adott területen készült képek és kapcsolódó Wikipedia-szócikkek megjelenítését is. Íme:



Az adott földrajzi helyhez kapcsolódó fotókon és Wikipedia-szócikkeken túl nyilván a jövőben egyéb tartalmak is megjelennek majd a Google Maps menüjében. (YouTube-videók? Vagy mondjuk könyvidézetek? Helyi hírek?)
Címkék: google wikipedia képmegosztók mashup kommuniti térképalkalmazások google maps
2008.05.24. 17:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Earth-ben már megjelennek a Youtube videok
mapsben is. csak meg nincsenek bekotve a jobb felso menube.
Egy kérdés, ami egy ideje izgat: mért van az, hogy a Google keresőt API-n keresztül is el tudom érni (/search?q=akármi), a Maps-et és a Sky-t viszont nem, csak ha odamegyek és beírok az ottani keresődobozba? (URL-ben írva nem)
KGyST: Hat ha ugy van, ahogy irod, akkor az nem API vagy nem API kerdes, hanem a kereso elfogad HTTP GET requesteket is, a Maps meg a Sky ezek szerint pedig csak POST-ot. Ettol meg ugyanugy tudod hasznalni kivulrol.
Csak hogy tisztába tegyük.

1.
API-n keresztül olyannyira elérhető, hogy még támogatják is (hiszen hogy született volna másképp millió mashup?).
Ajánlom figyelmedbe:
code.google.com/apis/maps/

2.
GET-tel is elérhető, minimál túrás után rá lehet jöni, de rendes vagyok és beírom :)
www.google.com/maps?q=budapest, kossuth tér
A querystringet nem árt urlencode-olni, de az okosabb böngészők megteszik helyetted. (www.google.com/maps?q=budapest,%20kossuth%20t%E9r)
NJoco:
Király, és a Sky?

(Engem az izgat jobban)

thx
PHP - CURL - POST variables. :D