Mi van a Twitter után? Plurk!

A twitterezők körében mostanában egyre népszerűbb két konkurens szolgáltatás. Az egyik a FriendFeed, a másik pedig a Plurk. Utóbbi valójában egy formalizált Twitter. Van 15 kategória, amiben twitet küldhetünk be. Például, hogy mit szeretünk éppen most, hogyan érezzük magunkat, mit utálunk, mire gondolunk. A lényeg persze, hogy ezek szerint a preferenciák szerint egyből leválogathatók a micropostok. A történések amúgy nem egy blogszerű postfolyamban, hanem egy idővonalon követhetőek. Kábé így:



Amúgy a mobilverzió is nagyon jóra sikeredett. Kiváló ötlet a Karma, mely a felhasználók és ismerőseinek aktivitása alapján növekszik vagy sem. A "Plurk Nirvanába" úgy lehet eljutni, ha rengeteget használja a felhasználó és ismerősei is a Plurköt.

Akárhogy is nézzük, a Twitter rendszeres rendelkezésreállási problémái fel fognak nevelni egy-két konkurens szolgáltatást. És nem a Jaiku vagy a Pownce lesz itt a nyertes, hanem talán épp a FriendFeed vagy ez a Plurk.

Plurk me @ plurk.com/user/hirbehozo
Címkék: twitter friendfeed plurk
2008.06.04. 11:32. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esetleg ott van meg a ZobZee. zobzee.com/

Nagyon szepeket irnak :)

While we can't tell you exactly how it will work right now, you can be guaranteed that it will blow your mind. We've taken social media to the next level. ZobZee will be like plugging your brain right into your friends brain and actually knowing their thoughts as they think them.

The tech is so revolutionary that we had to get special government
permits to test it. Initial testing was done on a few select, not to be named, a-list tech bloggers. The response? Total and complete mind melding with the most important geeks in the world.
valahogy nekem a friendfeed és a plurk sem az igazi, de ha mar alternativa, akkor a plörk. De amellett hogy a plörkben sok jó ötlet van sok hátrány is. szép de kicsit komplikált. Amik először tűrhetőek, de aztán zavaróak. (néha véletlenül elcsúszik a timeline, főleg ha nem külső egeret használsz, a twittek csak mouseover-ra olvashatóak teljesen, vissza kell menni a kommentek miatt, ami elég zavaró ha mondjuk az tegnap volt és mindig csúszkálni, mert nem lehet favorizálni ugye, stb...) De kipróbáljuk, mert hátha! D eérdekes hogy a plörköket visszamenőleg is lehet módosítani. (plurk plörk plürk nem tudom...)
Szóval nem ötös de nem is elégtelen.
Annak van jelentősége, hogy egy-egy plurk függőlegesen hol helyezkedik el? Vagy teljesen random?
Más bajok vannak ezzel az egésszel. A Twitter ott tolta el, hogy baromi nyitott lett, de a nyitás költségeit csak ők fizetik, a hasznot meg mindenki zsebeli.

Ha én beküldök egy twittet telefonról vagy Netvibesról, akkor én az adott szolgáltatót hizlalom, de a költséget, sávszélt, keresést, tárolást, stb. a Twitter fizeti. Egy éve, kevés felhasználóval ez jó volt, most már kevésbé.

Hogy ne kerülgessük a kását, ha decentralizálni akarunk, akkor azt nem csak az I/O oldalon kellene meglépni, hanem középen is, az ilyen cégeknek valahogyan szinkronizálniuk kellene egymás között, és megoszlana a terhelés. Olyan dolog ez, mint volt 40 éve az Arpanet. Ott is decentralizálták a központokat, és bejött.
Egyébként, hogy a Friendfeedben mi a jó, az még mindig nem világos számomra, de próbálom megérteni.
Nagyon hasznos dolgok... lehetnek, csak nem látom az értelmuket...
Plurk egyetlen hibája, hogy "highly addictive" :) Na és persze vannak gyermekbetegségei, de azért az utóbbi idők legüdítőbb színfoltja :)
engem kilóra megvettek. szebb és jobbnak tűnik a twitternél. most intenzíven elkezdem használni, és kiderül, hogy milyen valójában.