Közösségi fesztiválszájt: Sziget.FM

Tavaly nyáron már Google Calendarral felvértezve készültünk a nyári fesztiválokra. Ugye a Google Calendar azért jó, mert ingyen sms-ben küldi az értesítést a naptárbejegyzésekről. Úgyhogy a Szigeten bóklászva sem kell azon izgulnunk, hogy elázik a programfüzetünk. Ha előre felvittük a minket érdeklő koncerteket/partykat, akkor sms-ben jönnek az értesítők. Nincs para.

Egy másik ötlet, ami kifejezetten az idei Szigetre épít, a Sziget.FM. (Nincs közük a Sziget szervezőihez vagy az Econethez.) A szájt nem csak egy egyszerű naptáralkalmazás, melynek segítségével összepakolhatjuk, hogy milyen koncertekre szeretnénk elmenni.

A saját szakállára dolgozó programozócsapat belehegesztett a szájtba egy olyan algoritmust is, mely a hasonló ízlésű emberek koncertnaptárát is kiértékeli, így egy Killers-rajongó is megtudhatja, hogy hasonszőrű fesztiválkollégái mire mennek még el valószínűleg az idei Szigeten.

A koncertek értékeléséből tehát a felhasználó konkrét programajánlatokat kap. Sőt, azt is megtudhatja, hogy mely felhasználók lesznek még ott az adott eseményen. A fellépőkkel egyébként a lehető legegyszerűbb módon, belinkelt YouTube-klipek segítségével ismerkedhetünk meg közelebbről.

Vagyis egy egyszerű, de mégis klassz segédlet ez fesztiváljáróknak. A szájt egyelőre erős bétában működik. Önszorgalomból ügyködő gazdái pedig azt ígérik, hogy augusztusra javítják a jelenleg még fennálló hibákat. Úgyhogy a Szigetkezdést megelőző napokban - ha minden jól megy - olajozottan fog működni a Sziget.FM.

A szolgáltatásról az egyik programozó, Megyer László tart majd rövid prezentációt a holnapi Meetupon. (A szolgáltatád másik fejlesztője László Gyula.) Akit tehát jobban érdekel a technikai háttér, váltson RSVP-t a szerdai összejövetelre.

Címkék: zene kommuniti google calendar
2008.07.01. 19:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Különös, hogy egy egyhetes fesztiválhoz kapcsolódó oldalba ennyi energiát fektetnek. Ezt csak egy tesztnek szánják, és egy általánosabb profilú oldal lesz a távoli cél?
naigen, ez elég szezonális dolog, de jó ötlet lenne több fesztiválra kiterjeszteni. vagy egy last.fm apival összekötni.. ott amúgyis elég bénán vannak megoldva a fesztiválos eventek.
Ez már tavaly megvolt egy másik csapattól:
musorajanlo.hu/sziget/
Nekem kibaszottul teccik az oldal, a stílus az odabasz, és ettől fog kurvára bejönni mindenkinek!

escaper: és akkor mi van ha volt már hasonló tavaly? most gondolod lerántottad a leplet egy nagy átverésről, vagy mi a fasz? mit kezdjünk egy tavalyi linkkel amit idebaszol nekünk? Véleményed is van a szájtról vagy "ilyenmávóteccer"? Érted, nekem szarozásnak tűnik a kommented, arról nem is beszélve, hogy gecirekurváramás a két szájt...ez olyan mint a Lenin meg a Lenon, van akinek ugyanaz.

a stílusért én kérek elnézést.

üdv: krumplics
Meg aztán a sátornál király a szmók ami kijön:D
krumplics ilyen kevés szóval akkora hatást rég értem el. :)

Nem akartam hosszúra fogni, csak jeleztem, hogy egy New Technology előadáson olyan dologról beszélni, ami 2005-ben már működött, 2007-ben az egyik legígéretesebb web2 oldal volt Európában és nem őket meghívni, hanem azokat, akik 3 évvel később kezdenek neki, de valóban aranyos dolgot hoznak létre, kicsit furcsa.
Az említett régi site is ízlés elemzéssel és ajánlással foglalkozik, csak most elég furcsa lenne, ha ajánlgatna, mert lejárt adatok vannak benne.
Szóval az egyik Lenin, a másik Leonyid Iljics, Lenont pedig csak te hoztad szobára :)

Akkor ne New Technologynak hívják a találkozót, hanem New Sitesnak :)
Mert gondolom az ajánlásokról fog szólni az előadás (ami a fentiek alapján nem új szolgáltatás), nem a vicces sátor grafikákról.

De ennyi karaktert egyik oldal sem ér, szóval csak a kicsi szíved megnyugtatására vettem hosszú lére. :)
esetleg vki nem tudja, hogyan tudnám jó gyorsan leszinkronizálni Outlook 2003-mal, vagy a google calendar-al a sziget.fm-et ?

nekem egyébként nagyon tetszik.

sc.
Becsülök, tisztelek minden ilyen próbálkozást, de azért hadd kérdezzem meg, ezeket a figurákat komolyan gondolták?
escaper: nyugi, a hatást a tegnap elfogyasztott piamennyiségnek köszönhetjük, hova is gondolsz:D veszem a fáradtságot, és ma meghallgatom Megyer úr előadását, majd akkor megtudjuk hogyisvanez az ízléssel meg pofozkodással.
azért most kattingattam ezerrel, de ez a cucc k.-ra nincs kész.

A lényeg amiről ez a blog-bejegyzés szól, egyszerűen nem működik. Nem lehet exportálni az összeállított műsort, legalábbis se googl calendarba, se outlook 2003-ba , se 30box-ba ( ok, feljön egy sziget.fm oldal és ... ? )

szóval tök jó, meg ahogy össze van rakva az infó tök jó, de addig nem kellen cikkezni róla - szerintem - amíg egyetlen sor help sincs hozzá .

:-(

sc.
Köszönjük az észrevételeket.

Tegnap a Google Calendárba való importálást meghiúsította az oldalon található robots.txt, de ma már működik frankón. Írtunk róla egy rövid leírást is.

Az oldal valóban félkész állapotban van még, de keményen dolgozunk rajta, hogy jobbá tegyük. Ezért egyáltalán nem baj, ha látjuk, hogy a felhasználók hogyan használják az oldalt, mi nem működik, mi az amit úgy eldugtunk, hogy a felhasználók nem találták meg (pedig mi fontosnak gondoltunk) stb.

Természetesen amint stabil állapotba kerül az oldal, lehet új feature-kre számítani.

Üdv,
Sziget.FM Team
Igen, megcsinálták !!!

pikk-pakk toltak is hozzá egy how-to-t !

Szóval ők most az ISTEN-KIRÁLY-CSÁSZÁROK!


Ugyan az outlook 2003 -mal még nem megy, de ha egyszer bent van a google calendarba, onnan már ki lehet szedni, hiszen van a google szoftvere, ami szinkronizál az outlook-kal. Persze az sem tökéletes, mert ha magyar karakter van benne, akkor kicsit olvashatatlan lesz.

Erre nekem van egy eljárásom, ami még nem tuti, de fog működni. Én úgy szoktam szinkronizálni a google calendart az outlookal, hogy a pda-ra feltelepítettem a goosync alkalmazást, aminek már az ingyenes - limitált funkvionalitású - példánya is jól működik. Ez a progi szinkronizál a pda és a google calendar között. Aztán az active sync -kel pda-outlook sync. Sajnos az activy sync csak egy hétre előre szinkronizál (nemtom miért ) , de ez a kombó minidg helyesen működött.

sc.
Ja, csak egy ötlet még:

én nem teljesen követtem a sziget.fm leírását.

én a "gomb" linkjáben a webcal://sziget.fm/... átírtam sziget.fm-re és beraktam a böngésző címsorába, így lementhettem lokálisan a ical file-t. Majd file-ként importáltam a google calendarba, mert így meg tudtam mondani, hogy pontosan mely calendarba rakja az importált bejegyzéseket.

sc.
ma meg már egyáltalán nem jön be :(