Még egy esélyt adni a Google Desktopnak...

Azt gondoltam, soha többé nem fogom telepíteni a Google Desktopot. Elég régen leszedtem már. Meguntam, hogy esetenként homoklassú lesz tőle a gép. Fölöslegesen éli föl a laptop erőforrásait, kényelmetlen vele az élet az Asztalon, főként, ha sok egyéb alkalmazást is futtatok mellette. Egyszerűen nem kell. Köszönöm szépen. 

A Google-nak 2008 szeptemberéig tartott orvosolni az évek óta fennálló teljesítmény-problémákat. A Desktop 5.8-as verziójával viszont itt az ígéret, hogy talán mégis... Úgyhogy most telepítettem megint. Meglátjuk. 

Címkék: google google desktop
2008.09.15. 21:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkább azt írtad volna már meg hogy feltetted és jó vagy nem, mert most úgy érzem magam mint anyu a barátok közt végén hogy jajjde kíváncsi a kövi részre
hat azert hasznalnam par napig, mielott eldontom h kell-e. :)
Nemtom, nincs valami fene extra gépem, de nálam régóta megy anélkül, hogy felbosszantott volna.
Nekem is semmi bajom vele, max annyi, hogy az always on top sokszor nem always on top...
22" wide-on szépen megfér.
Off: Én a gúglit szeretem, de azt nem hogy a "googleupdate" minden kérdés nélkül felmegy... Tudom, nem egy erőforrászabáló rossz dolog, de nekem unszimpi ez a magatartás.
On: Eddig én sosem éreztem késztetést a Gdesktophoz. Ha azt mondjátok ez az új verzsön jó, kipróbálom ;).
Kérdés a bölcsekhez: tud valaki olyan tool-t windows-ra, amivel fileneveket lehet keresni?

Vagyis olyan eszköz kellene, mint a Google Desktop, meg a hasonlók, csak nem akarom, hogy a tartalmakat indexelje, mert az felesleges erőforráspazarlás nekem, csak a nevek érdekelnek.

Filenevek részstringjeire akarok keresni, indexelve, villámgyorsan, és ami még fontos, inkrementálisam tartsa frissen az adatbázisát, vagyis ne kelljen mindig végigscannelni a teljes gépet periódikusan, hogy up-to-date legyen az index, hanem tudja, hogy létrejött egy új file, vagy törlődött egy régi, és azt csapja hozzá az indexhez.

Olyasmire gondolok, mint a locate32, csak inkrementális frissítéssel. Sajnos a locate32-ből ez hiányzik, és mindig újra végig kell darálni vele a gépet, ha friss indexet akarok.
A launchy azt hiszem csak bizonyos könyvtárakat indexel, és azokat mindig végigszkenneli, nem?

Én olyanra gondolok, ami az *összes* könyvtárban, a teljes gépen figyeli, hogy van-e file változás a megfelelő OS hook-ok használatával, vagyis nem végigszkenneli az egész gépet, csak értesül az új file-ról és hozzácsapja az indexhez.

A launchy-val ugyanott lennék, mint a locate32-vel, ha beállítanám, hogy az egész gépen keressen.
A GDesktopban kapcsold ki az összes fájlformátumot, akkor csak a nevüket fogja indexelni. Gondolom.

A GD-nek csak a korai (béta) verziói voltak lassúak, az újabbak már tényleg képesek a háttérben dolgozni.
Akkor töröltem A GD-t, amikor megjelentek tartalommal együtt a titkosított Word dokumentumaim is a keresés eredményei között. Nem is tudom, hogy hogyan csinálta. Aztán kijavították a hibát. Persze ne gondoljam, hogy az a titkosítás ér valamit...
azért az jó lenne, hogy ha aksiról megy a gép, akkor abbahagyná az indexelést az energiatakarékosság végett (ld. tracker)
Blogiro: bár nem teljesen felel meg az elvárásaidnak, mert nem indexel inkrementálisan, sőt sehogy, de gyors keresésre szerintem jó a Find and Run Robot (FARR2.

Szerintem próbáld ki.
igazából bármilyen katalógusprogram jó erre a célra. én a where is it-et szokom használni. frissítéskor ez is végigszkenneli az egész cuccot, de elég gyorsan lehet vele keresni. vagy hát nézz körül katalógusprogik témában, csak van valami olyan, ami neked kell.
Ha csak filenevek kellenek, de inkrementálisan, akkor próbáld ki az X1-et (www.x1.com/products/xds.html). Alapesetben sok mindennek a tartalmát is indexeli, de minden fölösleges dolog kikapcsolható benne.
blogírónak:

Windows asztali kereső 3.01

support.microsoft.com/kb/917013/hu

Windowsra ingyenes megoldás.

Az X1 fizetős, ingyenes megoldást szeretnék.

A Windows kereső megintcsak indexeli a fileokat is, és nem tudom, hogy ha letiltom az indexelést egy filetípusra, akkor a file neveket abból a típusból továbbra is indexeli-e, vagy teljesen kihagyja őket az indexből.
Jelenleg a Copernic Desktop Search-et használom. Elég jól működik. A notebook-on Google Search van, egyébként akarok írni majd egy kis összehasonlítást. Eddig egyébként a Copernic vált be a legjobban. A legnagyobb előnye, hogy elég intelligensen osztja be az indexelést. Csak akkor csinálja ha semmi mást nem csinálsz éppen a gépen.
Igazán google párti vagyok, de ebben a témában én a céges laptopon Windows Desktop Search-öt használok és 1etlen kis ok miatt.

a GDS egy böngészőben nyitja meg a találatokat
a WDS pedíg saját Windows-os ablakában, van preview box, ami mondjuk nekem e-mail keresésnél jön jól, nem kell nyitogatnom a leveleket, csak végigkattingatok rajtuk és latom a jobb oldalon a tartalmukat. (like MS Outlook)
A GDS file indexelése az új verzióban is sok tárhelyet emészt fel?

thews (törölt) 2008.09.16. 10:44:20

nálunk a copernic vált be
Bocs, miota utoljara neztem, megvaltozott az x1 licence, regebben csak az extra dolgokat tiltotta le 30 nap utan.

A copernic is jo a legtobb embernek, de van egy ostoba hibaja, amit evek ota nem hajlandoak kijavitani: ha egy konyvtar hidden, system vagy read-only attributuma be van allitva, a tartalmat nem indexeli. Ez persze egy atlag felhasznalot tobbnyire nem zavar.
Senkit nem zavar, hogy ez a post semmiről sem szól?
:\
Dlui 2008.09.16. 07:29:44


ez rossz otlet egy olyan blogon, ahol a google-lel szembeni legerosebb kritika is dicseretere valhatna barmely mas cegnek (es ezt most nem sertesnek szantam)
bl · monnyonle.baralehel.info 2008.09.16. 19:35:47 :

Nem vágom miért is lenne rossz ötlet... Ha csak google infokat akarok, akkor valami Google blogot nezek.

(ezt nem sertesnek szantam en sem :) )
Copernic: +1

Nekem nagyon bevált:
- minden keresést tud! file, email (attachment is), képek, satöbbi
- nem zabálja fel a gépet, sőt egy erősebb gépen mehet a realtime indexelés is
na és mi az ítélet?
Én a Yahoo widget szolgáltatását használom, kb mindenre. Nekem elég gyors és sokkal tetszetősebb, mint anno a google-é volt. Ez szabadon pakolászható és fürge is. Bár nem nagyon van viszonyítási alapom.
„Senkit nem zavar, hogy ez a post semmiről sem szól?”

Jó meglátás. Ilyenkor az történik, hogy a bloggerban elhatalmasodik a szubjektum.
Én a GDS-t használom omnipage PRO pluginnal, sokszaz, sokszor a szoveget csak kep formatumban tartalmazo pdf kozott kellene rendet tartanom, de minek: barmelyiket, barmikor megtalalom. mondjuk ez egy specialis eset, mert sok a doksi, aki nem doktorit ir, annak lehet, hogy nem ez a legjobb megoldas, nekem eletet mentett.
Nem valószínú, hogy valaki jár még erre, de úgy látszik ez a válasz a kérdésemre. Villámgyors, kicsi filekereső windows-ra: www.voidtools.com/
Sziasztok!

Kis önreklám, de mi saját magunk is a Neuropower SuperiorSearch nevű kis progiját használjuk.
A Home verzió ingyenesen letölthető. Először beindexeli a kívánt könyvtárakat, ami azért eltart egy ideig, viszont nem csak a fájlnévben lehet keresni, hanem a tartalomban is. Az indexelés automatice frissül, és ami fontos, nem terheli le a gépet. Ja és keresési sebességben a termék veri a konkurenciát. Itt egy német cikk: www.computerwoche.de/heftarchiv/2008/10/1222722/index.html

www.neuropower.hu
Itt megtaláljátok a progi alapját képező DIGEST.desktop nevű kis szoftvert, ami szintén leszedhető, kipróbálható.
Ha valakit több infó érdekel, várom a kérdéseket, észrevételeket, véleményeket.

Üdv: Körmendi Péter