Mik az aktuális beszédtémák a blogoszférában?

Láttunk már pár próbálkozást ennek a kérdés megválaszolására. Az angol nyelvű web legjobbja tech témában talán a TechMeme, a Technorati vagy a Digg.

Magyar blogkereső közül a Blog.hu címlap, a Miner, a PolyMeta, a MiTörtént.hu vagy a Propeller említhető. Bár utóbbi kettő inkább a mainstream médiára koncentrál.

És volt a Google blogkeresője. Ami most kapott egy frissítést és máris sokkal hasznosabbnak tűnik, mint az előző verzió. Tizenegy kategóriában követhetjük, hogy mely témákról írnak a legtöbbet az angolszász blogoszférában. (Van például videójátékok kategória is, wow). A tech hírek például erre laknak.

Sőt, azt is láthatjuk, hogy egy adott témát mikor és meddig kaptak fel a blogok.

Bár az igaz, hogy a Google blogkeresője még mindig messze van a tökéletestől. A TechMeme például sokkal látványosabban csoportosítja az adott téma köré gyűlő postokat, kommentárokat. De mivel a Google hírkeresőjének relevanciájában valahogy öntudatlanul is jobban megbízik az ember, ezért valószínűleg ez a szájt sem lesz megkerülhető azoknak, akik szeretnék tudni, hogy odaát mik a legforróbb témák éppen most a blogokban.

Ok, tudom, hogy a Schönherz-fiaskóról vagy indanetes fejleményekről, esetleg a mai meetupról kellett volna írnom. Majd talán legközelebb. Ja igen. Múltkori bulvárhíradónknak viszont van pozitív fejleménye. Legyen ez a ma éjjel zárszava.

Címkék: google blogok keresők
2008.10.02. 02:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem, lenne rá igény egy olyan oldalra, ami a blogrengetegben segít jobban tájékozódni, felölelne mindenféle témát. A magyar nyelvű bogokat akár látogatottság vagy népszerűség (vagy tudom is én) szerint, illetve menyire trendi hányan hivatkoznak, rá besorolná, csoportosítaná, vagy valami szerint értékelné.
Ha már az aktuális beszédtémáknál tartunk, mi az oka annak, hogy a blog.hu szuperfeed dobozában a Blog.hu kategória csak több óránként frissül?

Ha az induláskor jól vettem ki, ez kellene, hogy mutassa a mindenkori legfrissebb bejegyzéseket, ami így nem igazán teljesül.

Ez koncepció vagy bug?
Mi volt ez a Schönherz fiaskó?
Így első blikkre: hogy tagekre nem lehet rákeresni, illetve azokat permanensen elrakni, az le is nullázza az egészet. Ezek saját magukhoz képest vannak lemaradva.
Kedves Kommentelők!

Példának okáért az én blogspherámban főleg fizikaórán történt vicces esetek képezik a beszédémát. De mivel egyáltalán nem vagyok kockafejű, és még a látszatát is el akarom ennek kerülni, ezért szoktam botanikai és csillagászati témájú bejegyzéseket is publikálni.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója
közben megtartották a mátrixot (matrix reloaded) és ment minden rendesen:)
Uristen, ez a Farkas Gyula..nem tudom, már a második ilyen stílusu kommentjét látom, elég idegesitö.
Egy első éves hallgató, haha..