Miért nem veszélyes a vezeték nélküli áramellátás?

Ezen a blogon is többször volt már téma, hogy wireless világunkban immár csak egy nagy megoldatlan problémakör maradt. És ez pedig a vezeték nélküli áramellátás. Nos, a WiTricity éppen azon ügyködik, hogy a kütyük számára is elérhetővé tegye a kábelmentes áramellátást. Nemrégiben a cég amerikai vezérigazgatója, Eric Giler demózta a problémát a TED-en. Az előadásban többek közt szó esik a technológia biztonságosságáról és használhatóságáról is.

Címkék: videó wireless innováció
2009.08.25. 18:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez k***a jó!!! Most akarom.... :)
priced @ 1.2million (whatever)
de ez valóban valami, elindultak egy útan, megvan az alapelv, a technológia, majd lesz olcsóbb is (ki tudja lehet most is az, bár kötve hiszem), de mindenképp qrvajo dolog, gyakorlatilag építéskor az adaptert beteszik a falba, vékony burkolat rá, és egyből a szobában minden wireless, bár ha jol veszem ki akkor a frekvenciát halálpontosan kell hangolni a 2 cucc közt, de meglátjuk pár év múlva hova jutnak
háháhááááá, na ilyen nem lesz kb 300 évig. bazi lé van a rézbizniszbe.... bár ne lenne igazam, visszatérünk rá...
Nem veszélyes? Hát én erre nem vennék mérget :)
Már a mobiltelefonok rádióhullám sugárzásai is kimutatható terhelés, vajon mekkora elektromágneses sugárzás kell annyi energia átvitelhez, ami egy eszközt táplálni tud?

Az a baj, hogy senkit nem érdekelnek ezek a dolgok. Valószínűleg nem is gondol rá senki, hogy ebből milyen problémák adódhatnak.
Nem káros a francokat. Már most is döglődik a bolygó saját mágneses sugárzása. (ami minden élőlénynek szükséges) Hát még majd ettől!
Az milyen, hogy nemcsak a drótnélküli áramellátást oldották meg, hanem az ájfón bekapcsolási idejét is levitték egy másodpercre?
@gothmog: csak sleep mode-ban volt, azaz le volt zárva a képernyő. nem a bekapcsolást mutatta be, hanem azt, ahogy elkezdenek töltődni a telefonok - ez látszik is, megjelenik a zöld elem-ikon.
már régóta várom, hogy legyen ilyenem, úgyhogy hajrá! kíváncsi vagyok mikor kezdik el beépíteni a gyártók a készülékekbe. utálok kábeleket boncolgatni :)
palm prehez lehet mar ilyet venni. nem nagy ugy :)
1, A TV és a Rádió is "pont így működik", modulációnak hívják.

2, 50%-os hatékonyság az tuti, inkább veszek akkumulátort, nem fizet ki a 100W-os izzóért 200W áramdíjat. A másik, hogy az 50% hová tűnik?

3, Mágneses tér tényleg nem ártalmas... Na persze, véletlen csak, hogy a távvezetékek alatt rákot kapnak az emberek.

4, Marie Curie is sokat elért, csak éppen belehalt. Azért én nem lennék ilyen bátor.

Sok sikert, nekem az életben nem lesz ilyenem.
A vezetek nelkuli energiaatvitelt meg Tesla talalta ki kozel 100 eve. Neki is allt megepiteni egy nagyobb meretu adotornyot, ami a legkor ionizalasaval novelte meg a rendszer hatekonysagat. Aztan abbahagyta es idosebb koraban mar ugyevezett 'halalsugar'-kent hivatkozott a talalmanyara. Annyi tortent, hogy rajott, hogy az energia atvitele a legkoron keresztul nem egyeztetheto ossze a foldi elettel, es meg akkor sem eri meg hasznalni ha a Foldet vedo magneses pajz lerombolasaval rengeteg energiat lehetne nyerni a Napbol szarmazo sugarzasbol. Tobbek kozott ezert is valsztotta az amerikai aramhalozati rendszer frekvenciajat 60Hz-nek, mert igy rezonal a Fold sajat alapfrekvenciajanak egyik felharmonikusaval. A Fold tobbi reszen az 50Hz terjedt el, de kimutathato, hogy szepen lassan a technologiankkal modositjuk a bolygo termeszetes elektromagneses rezonancia frekvenciajat. Tesla hasonlo talalmanya volt a rontgentartomanyban mukodo elektroncso, ami nagyon jo audio erosito volt, csak eppen megegette az azt tesztelo technikust. (par evvel kesobb maga Rontgen irta le neki egy levelben, hogy ez a sugarzas hogy mukodik, mivel Tesla nem azt vizsgalta csak egy hatekony erositot akart epiteni, ami vegulis sikerult)

A gyakorlatban a vezetek nelkuli aramellatas olyan mint amikor az embereket egy nagy mikrosutobe rakjuk. Az energiaatvitel tokeletesen mukodik, csak az atvitel soran 'elveszo' energia karositja a kozelben levo elolenyeket, pl. az embereket.
Majd elkezdik a lobbit, hogy tiltsák be a twittert.
@kvp: ilyen misztikus, ezoterikus, minden emberi értelemből kivetkőzött füves hippi blablát is ritkán lát az ember!
Kurvára kirekesztő ez az új technológia bizonyos kisebbségekkel kapcsolatban.
Ha a levegőben megy az áram és megszűnnek a rézkábelek, mit fognak lopni megélhetésileg a roma származású cigányok?

Levegőt?
Kurvára kirekesztő ez az új technológia bizonyos kisebbségekkel kapcsolatban.
Ha a levegőben megy az áram és megszűnnek a rézkábelek, mit fognak lopni megélhetésileg a roma származású c1gányok?

Levegőt?
sokat mosolyogtam a kommenteken.. too many experts:D
további előnye az efféle energiaátvitelnek, hogy többet nem kell fűtésre költeni, a hatókörben mindenki "kellemesen" felmelegszik...
tovább fokozná a felhasználói élményt, ha a lakás mennyezetébe kvarccsöveket építűnk, így nemcsak a belsőnk lesz puha porhanyósra sütve, de a bőrünk is ropogós, szép barna színű lesz.

A leghitelesebb reklám lenne, ha a Tisztelt Feltaláló Cégvezető Pénzeszsák Úr bemutatná ahogy saját gyerekeinek szobájába telepítenek ebből a kurva biztonságos vezetéknélküli szarból egy szettet.
Rák & roll

Károsnak épp lehet káros, de hogy a szomszédaitok nagy százalékát ez pont nem érdekli, az biztos. Ha nem használjátok, majd a jóemberek körülöttetek, aztán tökmindegy h nektek van-e vagy sem.

Hacsak a mobil, wifi stb. eszközök elterjedtségét is vesszük alapul, én otthon kapásból 20 szomszédos router jelét fogom; így lesz ez ezzel a witricity-vel is. Remélem így majd könnyebb lesz áramot lopni másoktól :D
@Float: Így van. Kimegyek a kert végébe legalább 15 wifi ap kapásból, szóval félni bármitől lehet csak nem biztos hogy ez a szomszédokat is érdekli, úgyis nyomatják majd ezerrel én meg kölcsönveszem majd :-)
@fogfeherites:
És ha nem kapnának rákot, még mindig ott a sok fogamzásgátló a vízben, mi? :)
@ergerberger:
A vicces az, hogy a videon a 'feltalalo' elkezdi elmeselni ugyanezt a tortenetet, csak nem fejezi be. Tesla kiserletei pedig nem hippi szovegek, hanem ertelmes szabadalmak lettek beloluk. Az, hogy a szabadalmak egy resze karos az emberi egeszsegre nem jelenti azt, hogy nem mukodnek.

Egy dolog teny: Ha az energia 50%-a elveszik az atvitelkor, akkor az jo esellyel a kornyezetben nyelodott el. Ha a kornyezet a ket keszulek kozott allo ember, akkor egy 100 wattos tv eseten az ember is kap 100 watt energiat. Most probaljon meg mindenki megfoni egy mukodo 100 wattos egot. Nagyon rovid ideig meg lehet tenni, de a sugarzas karos hatasa osszeadodik, tehat a feltalalorol sem hinnem, hogy kepes lenne tobb percig allni az ado es a vevo kozott, kisebb (belso) egesi serulesek nelkul.
Esetleg előfordulhat, hogy nem a levegőben veszik el az 50%-nyi energia, hanem az áram-mágnes mágnes-áram átalakításkor.