Gyorsabban növekszik a Foursquare, mint anno a Twitter

Igencsak forró téma a lokációalapú helymegosztás, mint szolgáltatás. A múlt héten itt, a Webisztánon taglalt konkurenciaharc újabb pr-győzelmét a Foursquare könyvelheti el. A hírek szerint ugyanis hamarosan elérik az egymillió regisztrált felhasználót.

Tekintve, hogy a szolgáltatás mindössze egy éve van a piacon, a növekedés üteme gyorsabb, mint anno a Twitteré volt. A Twitternek ugyanis két évre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a lélektani határt, az egymillió júzert.

Persze a Foursquare-nek könnyebb dolga is van, hiszen a szolgáltatás terjesztésében épp a Twitter és a Facebook van a legnagyobb segítségére. Úgyhogy a robusztus növekedést nem kis mértékben épp az összehasonlításként felhozott Twitternek is köszönheti a szolgáltatás.

A hír amúgy mindenekelőtt a kockázati tőkebefektetőknek szól. Négy cég is szívesen beszállna nagyobb pénzzel a Foursquare-be, és egyáltalán nem mindegy, hogy mostanában mennyire értékelik a szolgáltatást.

Akik még nem próbálták okostelefonjukkal egyik szolgáltatást sem, tegyék meg. A Gowalla és a Foursquare mellett a Brightkite-ot is érdemes próbálgatni. Utóbbi szolgáltató egyébként közös accountkezelő cuccot is készített, Check.in néven, amivel mindhárom konkurens szolgáltatás egyszerre használható. (Mondjuk ez a Check.in annyira jó domain, hogy nem tudom, mit ökörködnek még mindig ezzel a Brightkite-tal...)

Címkék: mobile twitter foursquare helyzetmegosztó
2010.04.01. 08:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én tegnap bukkantam rá a Rally Up-ra (www.getupandrally.com/), ez is elég jónak tűnik.
Én is érzem a foursquare erejét, regi után kb. fél nappal már 10 "ismerős" volt, gowallában ma is három van, de sajnos mobilon (e72) a webes verzió mindkét programnál több bosszantó hibát tartalmaz, úgyhogy egyelőre nem használom őket.

Pedig jó lesz használni, szerintem nálunk is el fog terjedni, rá lehet kapni, mint a twitterre...
@Asszem: én a nokiámon a gravity nevű programmal foursquarezek. nagyon jól megy.
A progi egyébként alapból twitter kliens, de belerakták ezt is.

Biztos megy az e72-n is
A Kickball-t is érdemes kipróbálni a Foursquare-hez.
Egyelőre még ingyen tölthető az appstore-ból.