Először emlékezik 56-ra a Google

Lyukas zászlós, ünnepi logóval emlékezik a Google a forradalomra október 23-án, fennállása során először. A logóra kattintva ezt a találati listát adja a kereső.

Érdekes, hogy egészen 2010-ig a Google nem tartotta fontosnak, hogy speciális logókkal (doodle-okkal) emlékezzen a magyar nemzeti ünnepekre. Az első alkalom, amikor ez történt, idén március 15-én volt, amikor kokárdás logóval tisztelegtek a 48-49-es szabadságharc emléke előtt.

Azelőtt kizárólag Amerikában is ismert, híres magyarokat láthattuk Google-logóba öntve. Bartóktól Gábor Dénesig.

A speciális, magyar vonatkozású logók csak a magyarországi internetezők számára láthatók.

 

Címkék: google dizájn magyar logó
2010.10.23. 12:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mint ahogy ezt sem latjak az amcsik,csak mi
a mai '56-os doodle a google.com-on is fent van...
@eszespeter: Nem volt fent a google.com-on. Sőt, gondoltam arra, hogy készítek egy screenshotot, egyfajta google fail-ről. Nálam Bangkokban, angol nyelvű win xp alatt is magyar felirattal jön be a Google kereső, de ezen sem volt 56-os zászló tegnap. Csak a google.hu mutatta.