Re: Videobomb vs. RTLKlub

Még délelőtt írtuk meg, hogy levetette a tévécsatorna saját anyagait a nevezett videómegosztóról. Az előző postban megszólalt a Videobomb, így most jöjjön a másik fél. Aki válaszol: Kolosi Péter, az RTLKlub programigazgatója...

Rendszeresen szokták ellenőrizni a videómegosztó szájtokat (beleértve a külföldieket, pl. a YouTube-ot), hogy megjelenik-e ott rtl-es tartalom?
Igen, rendszeresen figyeljük, a magyar és a külföldi videomegosztó oldalakat is.

Hogy látják a videómegosztók és a tévécsatornák viszonyát? Ugye külföldön rendszeresen vannak perek ilyen esetekben. Idehaza mi várható: perek, a helyzet normalizálódása, esetleg megállapodás a magyar videómegosztó szolgáltatásokkal?
Nem hiszem, hogy perekre kellene számítani, mert a szolgáltatók maguk is azt jelzik a felhasználók felé, hogy amennyiben a jogtulajdonos kéri, leveszik a nem jogszerűen feltett tartalmakat. Eddigi tapasztalataink szerint ezt be is tartják.

Az RTLKlub nem lát marketinglehetőséget abban, ha videói valamilyen kontrollált formában megjelennek más oldalakon?
De természetesen lát. Ahogy Ön is írja, kontrollált formában.

Eddig a villáminterjú. Szóval az utolsó mondat azért figyelemreméltó. Az RTLKlub tudatosabb ebben a kérdésben, mint gondolnánk. Nyilván hallunk még a kereskedelmi csatorna webes karrierjéről...
Címkék: bulvár videómegosztók
2006.11.20. 21:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

első körben pl csinálhatnának egy tisztességes weblapot :D
Hm.. a videobomb a blogtérrel együtt a T-Online-é ugye? Ráadásul asszem azért rágott be az RTL klub a Videombombra, mert a Tv2-ben volt pár felvétel a Blogtér-Videobombról, így persze, hogy nem szimpatikus neki.

"Az RTLKlub tudatosabb ebben a kérdésben, mint gondolnánk." Hát a válaszból nekem pont az ellenkezője jött le, szerintem nagyon nincs képben, hogy mit kezdjen vele...
Szerintem már eléggé képben vannak. Pld. a www.tv-history.tv/ az RTL-klub egyik beszállítója csinálja, olyan ember, akröl az ilyesmit el sem tudtam volna képzelni. És azért Kolosi sokkal fiatalabb is, biztosan jobban képben van az ilyesmivel. Nem is véletlen, hogy ide is nyilatkozott.

devizakozep 2006.11.20. 22:31:02

azert ha mar beszeltel vele, siman megkerdezhetted volna, hogy ok miert nem jelenitik meg a "bulvar" musoraikban lenyult/bemutatott videok forrasat. kicsit igy egyoldalu ez a copyright biznisz. de most tenyleg....
akkor aki tud az rtlklubrol jo kis szaftos sztorikat publikalja ide lecci, lehet szemelyeskedo is
kolosi ha képben lenne akkor bővebben válaszolt volna a kérdésekre.
"természetesen látunk, kontrollált formában". ezt azért nem nevezném tudatosságnak. ez ilyen, amíg meg nem mondjuk mikor és mit szabad, addig lapítsatok, köcsögök hozzáállás.

devizakozep 2006.11.21. 19:19:13

hehehe, lehet nem kell 5 evet varni? a vizfej mar 1 eves kesessel felismerte :-))

onlinemarketing.blog.hu/2006/11/20/videobomb_lep_a_blogter_kft#comments
"Hm.. a videobomb a blogtérrel együtt a T-Online-é ugye?"

NEM! Csak stratégiai együttműködés van a két cég között, ez közel sem ugyanaz!
Az RTL Klubnál tényleg komolyan gondolják a dolgot.

A videa.hu-ról és a porkolt.com-rol is eltűntek RTL-es tartalmak. (Azt nem mondom, hogy az összes!)

De a YouTube-ról is - RTL-es kérésre - leszedtek bizonyos videókat...

link

Igen, most kaptam levelet, hogy YouTube-ról is törölték 1 videómat, nem meglepően RTL-es műsor részlete volt.