Kávéhoz: videóhype

Nem, még nincs itt a hazai Rocketboom vagy Zefrank, de azért valamiféle pezsgés tényleg érezhető. Vagyis ha bátortalanul is, de lassan elkezdhetjük használni idehaza is az online videókultúra kifejezést. Gondolok itt a gombamód szaporodó magyar videómegosztó szájtokra, akik vezetői mind optimisták, és jó lehetőségeket látnak az online videókban. (Lásd még itt.)

Most pedig itt az Index Videó rovata, ami még nem videoblog, nem Zefrank vagy Rocketboom. De valami. Jele annak, hogy az online média végre idehaza sem csak és kizárólag a print lapoktól képes... tanulni. Megjeleník a címkézett tartalom, a beágyazáshoz szükséges kódrészlet.

Az origo nyitóoldalán ajánlgatja a Videát, Para-Kovács videóblogol, a UPC kereskedelmi csatornákon propagálja a Videogizmót. A kereskedelmi csatornák székházaiban elkezdődött az agyalás arról, hogy hogyan aknázzák ki az online videókultúrát. Valami nálunk is változóban van.

Ja, bocs, az új metakeresőt le is hagytam.
Címkék: videó videómegosztók kávéhoz videóblog
2006.12.07. 14:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és tényleg tök jók ezek a szolgáltatások, bevágtam korábban illusztrációnak egy felvételt rakétatesztről, és sokakat érdekelt. egészen meglepett a dolog.

az lesz a jó, ha kijőn a papírvékony OLED kijelző, és akkor a blogokat újságcikk formájában lehetne olvasni, a képek helyére pedig lejátszható videók kerülnének, amit a hártyavékony wireless húz le a legközelebbi adatközpontból..
A www.webcsatorna.hu is lemaradt. Talán a legérdekesebb hazai kísérlet.