Kína-szindróma, megint

Ha már ilyen vállalatizégetős napot tartunk, össze is mosnék két hírt. Az egyik, miszerint a Google nagyobb pénzzel szállna be egy kínai p2p startupba, a Xunleibe. Igen, a hír elég meglepő, hiszen a p2p piac rendszerint minimum a szürkegazdaságba nyúlik: épp nem a jogtiszta fájlcserélésekről nevezetes. (Amúgy a p2p persze világszerte eszement népszerű.)

Na jó, de Kínában nem is veszik ezt annyira komolyan - tudhatjuk meg a másik hírből. Pontosabban a Wallstrip egyik adásából, mely a Google legfőbb riválisáról... a kínai Baiduról szól:

 
 
 
 
 
 
 
 


És akkor ennek fényében mossuk ide a múltkori myspace-es postot, meg a Kína-szindrómát. Ami egyre világosabb, az az, hogy a kínai piac a nyugati cégek hazárdterepe. De legalábbis kiváló kísérleti labor.
Címkék: google
2006.12.07. 20:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ki ez a csaj? Megveszem! ;-)
Már elkelt :-)
Hello - thanks for watching our show. Glad you enjoy!

:)
na tessék. lehet elkérni a csaj számát :)