Kávéhoz: morzsák a hétről

iPhoney. A hét kapcsán nem lehet nem említeni az iPhone bejelentést. David Pogue írt egy kijózanító írást (meg mégegyet), amire Tom Evslin kontrázott.

Usability Flow. Egyik kedvenc blogunkban jelent meg post arról, hogy miután ma már a szoftver- (avagy alkalmazás-) fejlesztésnél erős szempont a usability, mi következhetik ezután. Kathy Sierra egy magyar száramzású pszichológusnál, Csíkszentmihályi Mihálynál véli megtalálni a választ. A Flow-ról, vagyis az áramlat-elméletről van szó. Nem spanyolviasz. Érdekes szemléletváltási kísérlet.

Ismerőskövetés. A Barátikör.com közösségépítő szájt nemrégiben indította el azt a nyomkövetőt, melynek segítségével  ismerőseink aktivitásait figyelhetjük: új képet töltött fel, új bejegyzést írt, mittomén. Jónak tűnő ötlet, bár a Facebook felhasználói hasonló eszköz miatt lázadtak nemrég. Meglátjuk, mi lesz a Barátikör esetében.

Magyar STubes. A napokban megkapta végre magyar nyelvi interfészét is az STubes, így már azok is könnyedén eligazodnak rajta, akik nem beszélnek ángélusul. Amúgy a nagy külhoni videómegosztók mellett már három magyart is szemléz a szolgáltatás.

Tanulékony tévéműsor. Régi dolog, de végre most írunk róla két mondatot mi is. A műsorajánló.hu-n van egy olyan fícsör, amiben elvileg csak értékelnünk kell pár tévéműsort, és a rendszer automatikusan kidobja nekünk, hogy a közeljövőben milyen nekünk illő tévéműsorok lesznek. A mesterséges intelligencia helyett nyilván egy felcímkézett adatbázisból kapjuk az ajánlatokat. Usabilityben továbbra is iszonyat gyenge a szájt. De persze ez elmondható a Portról is. Ott viszont nincs intelligencs műsorfüzet.

Konf.etti. Megint lesz web2konferencia. A program még nem állt össze teljesen. Beleférhet még néhány érdekesség a blogok, videómegosztók, hazai közösségi egyebek mellé. (Küldjetek javaslatokat, nyilván elolvassák a szervezők.)

Háztáji. Hamarosan lesz fotóblog sablon a Blog.hu-n. Hogy még több ilyen legyen. Karotta is a blog.hu-n folytatja. Szily Laciék meg ezerrel szerkesztik az újulgató címlapot.
Címkék: kávéhoz
2007.01.14. 19:32. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tök jó a blog.hu címlap, annyira nyitott, hogy ebben a pillanatban is csak blog.hu-s blogokv annak rajta ;)
biztos azért, mert csak bloghu-s blogajánlaltok érkeznek... lol
Nem értem, hogy mi a bajotok a musorajanlo.hu-val.
Nem lehet, hogy csak a kezdo oldalt kapargatttatok csak meg?

Az egyetlen (magyar?) oldal, ahol 4 kulonbozo tv musor megjelenites van (kezdo oldal es belul tovabbi 3) - en pl. sehol masutt nem lattam, hogy egyszerre futo musorokat is kepes megjeleniteni masik oldal.
Szerintem probaljatok ki a belso odalakat is, mert nem hogy nem userfriendly, hanem neha tul sok valasztasi lehetoseget is ad.

A mozi musornal meg szerintem szuper, hogy tetszesi sorrendben is kepes megjeleniteni filmeket. Raadasul mivel kb. 3 honapja hasznalom eleg pontos ajanlasokat ad, bar neha meglepoeket, de nagyreszt az is igaz.

A www.musorajanlo.hu/tv.html-ről írtál?
Ez lenne gyenge usabilityben?

A piacvezető amerikai óriások oldalai is elbújhatnak a testre szabhatóságban és funkcionalitásban ettől. Ráadásul mintha ajax rendszerű lenne, ami elég ritka Magyarországon. Ez valóban interaktív!

A design valóban lehetne modernebb, de az ajax oldalak ebben sohasem erősek. :)

Tulajdonképpen mit hiányolsz rajta?

A blogod olvasása után kezdtem el használni és napok alatt átszoktam a Portról.
Remélem máskor nem ennyire felületesen írtok, mert itt most alaposan mellélőttetek. :(