Netvibes: jönnek az új, okos fícsörök

Nemsokára jön az új, Coriander kódnév alatt futó Netvibes. A Wired összefoglalója szerint a webalapú start page többek közt egy olyan modullal bővül, mely a híroldalak tartalmában képes keresni. De erősítenek a kollaboratív funkciókon is: a személyre szabható tartalommegosztást fogja támogatni az új változat.

A megosztható tartalomfüleket emailben vagy akár instant üzenetküldőn is meg lehet majd osztani. Az új Netvibest hivatalosan a Future of the Web Apps konferencián mutatják be február 21-én.

A francia Netvibes egyébként kezdetben elsősorban Európában volt népszerű. Mára azonban az USA-ban és nálunk összesen 9 millió felhasználójuk van. Mennyi idő alatt? Tizenöt hónap. Az amerikai piacon egyébként egyre jobban jönnek föl, úgyhogy itt lépéskényszerben van jelenleg az amerikaiak kedvence, a Google Reader.

Mindkét start page esetében azt szokták hangsúlyozni, hogy túlságosan bonyolult szolgáltatások ahhoz, hogy a szépesebb netező közönség is megszeresse és használja. Tapasztalataink szerint ez nem feltétlenül van így, ugyanakkor egyértelmű, hogy a cél egyre inkább egy széles közönség számára szóló, egyszerűen és mégis kreatívan használható alkalmazás fejlesztése.

A másik fejlődési út, az újabb nemzetközi interfészek legyártása. A Netvibes jelenleg a spanyol és a kínai verzión dolgozik. (A magyar verzió már január 25-én elkészült.) Mondani sem kell, hogy ha ezen a két nyelven sikereket tud elérni, hamarosan duplázhatja eredményét.

Kapcsolódó téma:
Netvibes module developer collects web credentials, personal content
Címkék: netvibes start page
2007.02.09. 10:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én egy buzgó google hívő vagyok, de a readerjük szerintem még mindig nem az igazi. az előző változat meg kifejezetten tré volt.
megjött a coriander, de lassú. nagyon