Kávéhoz: alertek

Welcome on board again. Először is bocs a hét végén elmaradt postokért, másodszor pedig most megpróbáljuk behozni egyetlen posttal a lemaradást.

Podisztán_error. A múlt heti Podisztán technikai okok miatt nem jött össze. A Skype Skypecastje sajnos nem megbízható, nem igazán alkalmas arra, amire megálmodták: hogy emberek ad hoc beszélgessenek és azt mások hallgassák. Mindegy. Keressük az optimális megoldást. Ha tudtok hasonlt, ami jobban működik, ne felejtsetek el írni.

Háttérkép_getdown. A kedvenc cikkem, amit nyaralás alatt olvastam, a Variety egyik gyöngyszeme, melyben Nick Tosches lenyomozza a Windows jól ismert Autumn háttérképének eredetét, vagyis hogy hol fotózták. Nem volt egyszerű, de kiváló cikk lett belőle. Ja, a helyszín egyébként a Google Mapsen itt található.

Web2.2_symp. Holnap kezdődik a Symposium. A Webisztánon, csakúgy mint tavaly, részletesen fogllakozunk az eseménnyel, live. Ebből az is következik, hogy előre láthatóan ott leszünk, és ígérjük, hogy nem fogtok unatkozni. Ja, a Webisztán indulása tavaly éppen egybeesett a Web2.0 Symposiummal. Just for the record.

STubes_revamp. Kicsit megváltozott a magyar YouTube mashup kinézete, és van már videókereső is.

Dolgomvan_public. Mostantól publikus bétában bárki kipróbálhatja a Dolgomvan.hu magyar feladatkezelő alkalmazást. Egy próbát mindenképpen megér. És jelentsétek a fejlesztőknek, ha elégedetlenek vagytok valamivel. Én például azzal, hogy nincs asztali verziója.

Belgium_inside. Nyaralásunk alatt nem csak az AZERTY billentyűzettel küzdöttünk meg több-kevesebb sikerrel, de azt is konstatáltuk, hogy Antwerpenben nem annyira menő dolog még a wifi, viszont a vistás gépek annál inkább. Ja, és macian barátaink egészségére ittunk almás sört:

Címkék: kávéhoz
2007.02.27. 11:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztem a skypenal az lehet(ett) a problema h. a skypecast egy kozponti gepen megy keresztul, mindenki oda csatlakozik nem pedig mondjuk hozzad mintha sima konferenciat csinalnal, igaz h. igy elveszik a moderacio lehetosege...
En azert bizom abban h. azok az emberek akiket erdekel vannak annyira inteligensek h. hagyjak beszelni azt aki meg van hivva es nem ugatnak bele :) (raadasul 1 gombbal elnemithato a mikrofon...)
teamspeak, ventrilo

A klánok rendszeresen ezt használják harc közben...
a dolgomvan az egy backpack koppintás
Skype: highspeedconferencing.com
(esetleg Festoon kieg. az alaphoz)

PalTalk
"Sztem a skypenal az lehet(ett) a problema h. a skypecast egy kozponti gepen megy keresztul, mindenki oda csatlakozik nem pedig mondjuk hozzad mintha sima konferenciat csinalnal"

ekkora létszámot ami a SkypeCastban lehetséges (100) nem lehet központos gép nélkül megcsinálni, nem bírná sávszélességgel (feltöltési) de lehet vassal sem. Konferenciában még így is vezet a Skype a max 10 fős lehetőségével (gép/sávszélesség igénye ?), a legtöbb konkurens ennyit se támogat.