Kávéhoz: vistatörés, iskolai blog, postkonf

Megtört Vista? A hét második felének egyik legérdekesebb híre volt, hogy akkor most tényleg működik-e a Vista keygen avagy sem. Az egyszerű brute force-töréssel kecsegtető híreket azonban a hét végére inkább a szkeptikusok hangja nyomta el. Ennek a videónak illene eldöntenie a vistát.

Laptoplopás. A videón látható módszer meglehetősen primitív, de állítólag működik mégis. A probléma persze ennél sokkal általánosabb és fontosabb. Mára sok embernek szinte mindene a laptopján van, és ha ellopják, akkor csak az újjászületés segít vagy a drasztikus életmódváltás. (How to go offline?, ugye...) Sajnos a vonatkozó Wikipedia-szócikkben sincsenek igazán megnyugtató ötletek. Úgyhogy marad a jelszavazós, mindig szem előtt tartott, backupolós, görcsös izgulás.

iWista.
A Microsoft és a T-Online ügyes húzással erősíti a Vista- és az iWiW-használatot. A Web2.2 konferencián beharangozott gadgetek máris megjelentek az origóban, cikk formátumban bemutatódva. Miért nincs Google Desktopra, Netvibesra is iWiW-gadget? A vistás innen szedhető.

Mindmapping megint. A héten újabb mindmappert, a Mindomót próbálgattam. Kicsit talán letisztultabb és okosabb, mint az eddig gyorsmunkákhoz használt bubbl.us. (A korábbi post a témában itt lakik.)

Vlogging, meetup. Nem elképzelhetetlen, hogy lesz valamiféle folytatása a múltkori videózásnak. Talán épp a szerdai NewTech Meetup előtt/után lesz az alkalom.

Megint lopás
. A Yahoo. Képet. Egy ohiói nőtől.

A blogoló osztály. Egyesek szerint egyre fontosabb szerepe lehet az oktatásban a blogolásnak. Magyarországon is van már példa arra, hogy egy tanár egy adott egyetemi csoport vagy középiskolai osztály számára készít blogot, s ezen keresztül tájékoztatja növendékeit az aktualitásokról. A diákok meg ott kommentezhetnek szépen, vagy maguk is publikálhatják mondjuk kérdéseiket, a szakterületet érintő problémáikat. (Ha tudtok ti is ilyen blogokról, jelezzétek.)
Címkék: microsoft iwiw videó kávéhoz mindmapping
2007.03.04. 19:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hirsajt.freeblog.hu/ - igaz, kommentet nem látok.
Sok tanár, és mégtöbb diák blogol. A tanárok blogjai általában a hobbijaikról, és nem a tanításról szólnak, szóval ezek kiestek. Bár ez nem is baj, hisz a tanuló többet fejlődik ha maga blogol, mintha csak a háziért megy fel a tanár blogjára (kérdezni meg tanórán kellene).
A "blogoló osztály" kifejezés szerintem a tanulók egy közös blogjára utal, és nem a tanár osztálynak írt blogjára (de egy közös blogban a tanár is részt vehet!). Ilyen egyébként elég sok van magyarországon. Egy-kettő igen szinvonalas.
kozep2.fw.hu/ BME Építészkar, elég komoly.
universe.blogter.hu/ ez csak egy egyhetes alkotóhét volt.
volt egy tanáros typo-s blog, de ott cska a házit adta fel :)

már nem emlékszem sajna a címre.
Origo cikk:
"Az iWiW-minialkalmazás hamarosan az Apple-gépeken használatos Mac OS X-rendszerre is elkészül majd - ott widget néven érhető el a Vistáéhoz hasonló funkció."

Szerintem inkább Vista hasonlít a MacOS X widgetjére...mondhatnánk szinte egy az egyben lemásolta...
Jó ez a laptop-lopós trükk, de manapság már nem használható: az átvilágításnál a legtöbb reptéren ki kell venni a gépet a táskából, és külön a szalagra tenni, illetve van, ahol be is kapcsoltatják.

Ennél nagyobb para volt a tavalyi vagy az előtti történet a San Francisco-i laptoprablásokról. Ott a hotspotokra, netcafékra, teraszokra jártak rá az elkövetők, és amikor az egyik áldozat nem engedte a MacBook Proját, akkor kapott a mellébe egy kést. Hasonló esetet simán el tudok képzelni hazai közterületen is.
Geri-nél a pont. A legtöbb reptéren kötelező kivenni a táskából a laptop-ot.
Nem kötelező, csak ha épp emelik a terrorkészültséget, akkor kivetetik. Amerikában kivetették, de Belgiumban például nem. Sőt, mivel becsipogtam, bevittek egy lefüggönyözött helységbe, míg a laptopom meg az összes személyes holmim (beleértve az útlevelet meg a bankkártyát) kint maradt. Bárki elvhette volna.
Vista töréssel kapcsolatban: nem értem miért ír még bárki is a keygenről, mikor a Paradox csapat már előállt egy nagyon ötletes módszerrel.

Lényege: előretelepített Vistás hardvert (pl. ASUS laptopot) emulálnak szoftveres úton. Az előretelepített Vistákat ugyanis - a felhasználó kényelme miatt - sohasem kell aktiválni, kvázi "örökre aktiváltan" érkeznek a gyárból. Nos, az emu szoftver egy olyan hardverre vonatkozó azonosítót emulál, ami miatt a WGA azt hiszi, hogy tényleg olyan gépen is fut. Nos, ennyi.
Én ezt találtam: tarsmozg.blog.hu.

Úgy tűnik, hogy tényleg arra használják, hogy az órán belül kommunikáljanak egymással, bát azért még lenne rajta mit fejleszteni...
A Közgázon is van ilyen: vallgazd.blogspot.com és vgcsop.blogspot.com