Az európai Google-dolgozók tekernek, nem viccelődnek

Többször írtunk már a Googleplex, vagyis a Google kaliforniai főhadiszállásának munkakörülményeiről. Mármint, hogy ha van hely a világon, ahol jó dolgozni, az biztos arrafelé van.

Na de hogy a Google európai dolgozói se legyenek teljesen demontiváltak, kaptak a cégüktől bicikliket, "hogy így tartsák fitten magukat, és hogy kivegyék a részüket a helyi környezetvédelemből". Meg hogy jobban megismerjék a várost, ahol dolgoznak. Ezt a sajtóközlemény mondja, de mondjuk kétségtelenül jobb érv, mint a criticalmassos.

Külön pontot adunk a sajtóközlemény címéért ("Teker a Google"), ami ismét csak a szubkultúrát célzó burkolt üzenet. Legalábbis mi így értjük.

Itt jegyzem meg, hogy a kaliforniai kollégák meg inkább klassz autóikra biggyesztett vicces rendszámokban hisznek, nem a cangázásban. De hát az egy másik kultúrkör. Más versenyképességi fokmérők...
Címkék: google bulvár
2007.03.23. 13:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez igy van, ha felvettek a Google-hez, kapsz egy 200 euros bicikli-kupont, hogy ne busszal jarj dolgozni. Legalabbis Dublinban.
atz elmagyarázod, hogy milyen a criticalmassos érv?
Az "előre egy élhetőbb városért" argumentációt illettem ezzel a szívemhez közel álló denonemális nomennel. vuuuuf.
Ez megint egy olyan "öltönyben ülünk az utcakövön törökülésben és mac bookozunk, miközben mosolygunk, mert kúl arcok vagyunk" dolog:)
OFF:
Az "élhetőbb város" érvben azért benne van a környezetvédelem, és akár a fittebb életmód is, szóval nem olyan rossz az a criticalmass-os érv :-)
Nem ártana itt is átszoktatni pár embert kétkerékre, tökmindegy hogy divatból csinálja vagy nem, csak ne üljön autóba.
Budapesten meg adhatnanak a bicikli melle egy eletbiztositast is...
Csak be kell lépned a Magyar Kerékpáros Klubba és máris biztosítva vagy (nem csak Budapesten!).
A piacvezető gyapotföldem másfél éves irodaházámba még bele sem tervezték a mérnökök a zuhanyzót... Így legalább a babapopsitörlő-piacot segítik tudva-tudatlanul...
Ez itthon ne Dublin...
ez az öltönyös macbookozunk a kockakövön nem igazán jön be itt Dublinban...elég szar esőben üldögélni, bár neked lehet hogy bejönne =D
Meg ezzel a ketkerekes ketcsippes álló lófasszal nyomatták még ott a google labs-ben amivel a Bush orra esett :D
"De hát az egy másik kultúrkör. Más versenyképességi fokmérők..."

És más távolságok.