Lefoglalták a POF Bittorent tracker szerverét [update1]

A rendőrség augusztus 27-én lefoglalta Magyarország egyik legnagyobb torrentszájtja, a PoWeR OF FREEĐOM szerverét és az üzemeltető egyéb gépeit. (Bár a felhasználók már 25-én arra panaszkodtak, hogy nehezen vagy egyáltalán nem tudnak belépni az oldalra, ez még a szolgáltatás saját tűzfalproblémái miatt történt. A teljes leállás 27-én a déli órákban következett be, amikor a rendőrség egyszerűen kihúzta a gépeket a szájt alól.)

Úgy tudjuk, hogy az üzemeltető szervereit előzetes figyelmeztetés nélkül foglalta le a rendőrség. A gépeket állítólag a szakértői vizsgálat után (egy-másfél hónap múlva) kapják vissza. A szájtnak kábé 2000 torrentje, és 45 ezer regisztrált tagja van (volt?). Egyelőre ennyit tudtunk meg. Rajta vagyunk a témán.

[update1] Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult állítólag az eljárás. A feljelentő kilétéről egyelőre nem tudni semmit. Az üzemeltető szerint amúgy semmiféle jogsértő tartalom nem volt a gépeken.
Címkék: p2p torrent kommuniti copyright
2007.08.28. 15:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majd 2 hónap után közlik:
- Jajj bocsika de csak egy ingyenes Linuxot es mas inygenes progikat talaltunk rajta semmi jogsertot.
bust
egyik legnagyobb? hehe
Ki tudja már követni ebben a mai világban h melyik a legnagyobb hazai (sic!) torrentfelhő :)
Elviszik, nagy rendőrségi szakértők megszakértik, kitalálják hogy nincs itt semmi látnivaló. Gép visszaad, bocsánatkérés. Jogvédők meg csináltak a torrentnek egy kis ingyé' reklámot: még több júzer.
Ez itt már egy (szoftver)rendőrállam?
konnyen nemadjak vissza, nem "kell" elsietni alapon elhuzzák jopár honapig

a masik hogy mennyi igaz vaj abbol hogy egy másik szajton talalt torrent alapjan mentek ki a gephez?
legnagyobb? hat szamok, szamok, szamok

az vaj igaz lehet hogy egy masik siteon talalt torrent alapjan mentek ki a gephez?
De mi tart a szakértoi vizsgálaton másfél-két honapig?
Másfél-két nap alatt meg lehet ezt szakérteni...
45k regisztralt tag? kivancsi vagyok mennyi volt belole aktiv is... a 2000 torrent meg eleg szani, mashol 20-25k userre van 4k elo torrent. azert ez erosen a közepmezony :)

miert tart addig? mert nem sietnek, hivatalos procedure, bürökracia, had ne soroljam :)

alitolag volt valami féle sms-s rendszer azert lehet erre is ugrottak

aztan az is vicces amit a tulaj irt:
"annak érdekében hogy mielöbb visszakapjam a gépeim ki fogom adni a feltöltő ip címét és adatait."
biztos jo lehett odatartozni
mondjuk az independence-en se lehet találni semmit se. nincs torrent nézz vissza később, ennyi az üzi.
Az egyik legnagyobb torrent oldalon estenkent 500Mbyte/sec felett van a letoltesi sebesseg. Szerintem ez mar egy mervadobb adat :O)

Sajnos ha perre kerul sor mint pl az en esetemben akkor mindaddig nem kapjak vissza a gepet amig a per le nem zarul, ez pedig akar 2-3 ev is lehet.
miért nem a fizetős smswebekből élőket vegzálják a kedves jogvédők?
hagyjuk már el ezt a "jogvédő" kifejezést. más-cégek-érdekeit-védő szervezetekről van itt szó inkább.
Megijedtem, hogy az "aszfaltos" oldalról van szó...
Kiadók érdekeit védő szervezet.
szerintem ha valaki ilyen oldalt üzemeltet, számít rá hogy előbb-utóbb zűrje lesz, nem?
Egyik legnagyobb??lol szerintem az első 10ben nincsenek benn!
nekem is van oda regem de kb soha nem töltök onnan..

ja attól még a rendőrség Monnyon Le!!!!
Még mindig nem sorolta fel senki a legnagyobb magyar torrent tracker szájtokat.
Felesleges azon lovagolni hogy itt most melyik nagyobb, meg kinél. Lefoglalták. Majd kiderűl mi lesz. Amugy ha jól emlékszem a POF is csinált ilyen támogassatok minket akciót, de milyen formában?
Mert pl. van egy-két olyan torrent oldal, ahol a reggért smst kérnek, ami azért megöli az egésznek az alapját...
"Még mindig nem sorolta fel senki a legnagyobb magyar torrent tracker szájtokat."

hat nyilvan neki kene allni :D
Meggyőződésem, hogy a médiaforgalmazók és jogdíjakat törvényesen bezsebelő cégek idővel kivágják maguk alatt a fát, és az úgymond "illegális" tartalmakat lehetőségük lesz mindenkinek kényelmesen elérni.
Amennyiben az egész warezipart fel szeretnék számolni, a T. Nagyokosok, akkor az informatikusokat kellene folyóba lőni.

Ha valakinek nem lenne világos, ezek hackerközösségekben terjedő adatok. Csak belső ember kezdhetné el a felszámolását és mivel világméretű folyamatokról van itt szó, ezért soha nem is fog megszűnni az adatáramlás.

Javasolnám a bolhapiacon, nyomtatott borítós lemezeket árusítós alakoknak nézzenek a körmükre, mert ott valóban pénz cserél gazdát, és azt lehet hamisításnak nevezni.
A 14 évesek, akik innen szedik a pornót még nem bűnözők.
Nagyon tudom sajnálni azokat a "művészeket" akiknek volt 10 éve 1 megcsinált slágerük, és a mai napig több pénzt kapnak az üres lemezek jogdíjából, mint apám-anyám 30 év munka után összesen.

Persze lehet foglalgatni, de ugyanakkor a T. foglalóbiztost is meg lehet találni, és átvizsgálni a fizetési papírjait, egyéb vagyoni helyzetét...

De nem dühöngök tovább... T. szerzői jogok védelmezői, tessék fogni egy-egy seprűt és kitakarítani az országot... az legalább tisztességes munka.
Kár volt a tulajtól publikálni, hogy kiadja az adatokat, ugyanis:

webisztan.blog.hu/2007/07/19/eu_az_isp_k_nem_kotelesekkiadni_a_fajlcs
jah en is sorolnak, de sajnos nemismerek egyetsem,en mindent megveszek eredetibe!

;)
"iandme 2007.08.28. 17:47:08
miért nem a fizetős smswebekből élőket vegzálják a kedves jogvédők?"

Azért, mert a bevételből ők finanszírozzák a torrent elleni hadjáratot.
valószínűbb, hogy több év lesz abból a gépvisszaszolgáltatásból.
"Nagyon tudom sajnálni azokat a "művészeket" akiknek volt 10 éve 1 megcsinált slágerük, és a mai napig több pénzt kapnak az üres lemezek jogdíjából, mint apám-anyám 30 év munka után összesen."

hát ez igaz. Megjegyzem, már mi is kénytelenek voltunk a majmos torrentsiteot felszólítani, hogy takarítsák le a filmjeink torrentjét, és többé ne merjék visszatenni. Levették. Aztán csíptünk már le papírtokos dvdt áruló üzért is, akit viszont vastagon be is fogunk perelni, mert sok kárt okozott.
Ja igen, és nem 10 éve csináltunk egy szart, hanem olyasmi dok. filmeket, amik ritkaság számba mennek, és hozzáteszem egy buznyákot sem kapunk sem üres cdk után, sem mp3 lejátszók után sem... úgyhogy elemi érdekünk védeni a munkánkat.

x
jah, juteszembe a legnagyobb poén: amikor először mentük emiatt a rendőrségre, a kb 25 éves ny.m.z. rámnézett, és azt mondta: "tedd a kezed a szívedre, neked pl nincs másolt filmed?", he? nooooormális?
Mondtam neki, szívesen látom, lesse meg, milyen díszdobozos cuccaim vannak a polcon...

azért a hozzáállásuk igen gáz nekik is, ezek után mit csodálkoztok, ha szarakodnak a "szakértéssel"
"egy buznyákot sem kapunk sem üres cdk után, sem mp3 lejátszók után sem.." Akkor talán az Artisjus felé kellene pereskedni, mert ők viszont beszedik és állítólag pont a Ti támogatásotokra (is) fordítják. Egyébként akinek nem inge, ne vegye magára.
Nem mindegy, hogy mikor kapja vissza a vasat? Ki fog ezután odamenni legközelebb, ha tudja, hogy a szerver gazdája első kérésre kiadja az IP-ket...
Aze' vicces lehet egy ilyen rendorsegi ratores. Most komolyan - elviszik a gepet, aztan lehet, hogy talalnak rajta ezt azt. Mondjuk gyerekpornot, mert az olyan trendi. Vagy kiderul, hogy megis volt rajta tartalom is.

Kivancsi lennek, hogy mukodik. Nem hiszem, hogy csinalnanak egy hash-t a diszkekrol, es azt belevennek az alairt jegyzokonyvbe, pedig hat ugy lenne korrekt.

Amugy a magyar torvenyekben nincs valami olyan trukkozes, hogy a hozzaferhetove tetelt is lehet buntetni, nem csak az anyag kozvetlen kozvetiteset? (Tehat akar azt is, ha torrent file-okat hosztol, vagy linkel illegalis tartalomra. Mintha pont a html linkeles kapcsan irtak volna errol jo par eve.)
xongo: mi volt az?

Csak hogy leszedjem, mielott megveszem, vakon. Tudod, igy is lehet :P
azért az nem annyira egyértelmű, hogy az illegális letöltések eredője minden esetben negatív a kiadó, szerző számára.

ugyanis így akár gyorsabban, nagyobb ismertségre tehet szert az alkotás. például kihoz egy filmet a disney. sokan megnézik moziban is, letöltve is, aztán a Happy Meal játékokat, pólókat, stb. már nem lehet letölteni netről :))

a dokumentumfilmes sráchoz (?) csak annyit, hogy nem tudom, hogy milyen témájú filmeket csinál, de valószínűleg nem venném meg dvdén, és nem nézném meg moziban. de lehet, hogy letölteném, megnézném, és aztán ajánlanám a haverjaimnak, esetleg ők is ajánlják, akik közül valaki csak megveszi. lehet, hogy rossz gondolatmenet, de gondolom érted, hogy mire akarok kilyukadni.
a másik meg az, hogy -és erről már korábban írt valaki-, hogy sokszor az igazán jó tartalmakhoz (filmek, zene) szinte lehetetlen legális úton hozzájutni (mert itthon nem árulják), vagy nagyon körülményes.

egyébként vannak olyan eredeti dvdéim, amiket azután vettem, hogy megnéztem letöltve. lecsekkoltam, hogy jó-e, aztán megvettem :)
Kit védett a rendőrség? Szolgálunk és Védünk. Kit szolgáltak?
xongo: fizess, és a Te érdekeidet is védeni fogják... :) de komolyan! (nyilván így müxik az Artisjus, köss velük szerződést, vagy mi...)
Azért, ha a trackereket még nem is, de azon webhosting szolgáltatókat érdemes lenne összegyűjteni, akik DC hubról vagy torrent trackerről hostoltatnak. Ha rendelek valahol egy kisebb csomagot, később olvasom valahol, hogy lefoglalatak egy trackert a weboldalam pedig hirtelen nem elérhető az nem annyira kellemes.
mármint lásd az uccsó postok (ezt meg meg húzd egybe az előzővel, bocsi)
Ez az 'uccsó postok' nem egy tul pontos meghatarozas. Meg most is kommentelik :)
Sokáig gondolkodtam, hogy hozzá szoljak és ügy döntöttem, hogy mégis ideírom a véleményemet, hátha valakit érdekel. Lehet hogy tévedek és nem érdekel senkit, de ugye ez csak akkor derül ki miután elolvasta. :)

Mivel a MatrixHub szervere is ott van ahol Stagéjé, így a közvetlen hírek alapján én teljes egészében elfogadom a lefoglalásról szóló híreket.

Röviden tömören az a véleményem, hogy mindenki megérdemli a sorsát.

Az oldal/torrent/DC hub üzemeltetői és használói is egyaránt. Nagyon nem tudom elképzelni azt hogy valaki megpróbál profin csinálni valamit és nem néz utána a háttérnek. Akár jogilag, akár műszakilag.
Mi a Matrix mellet hostolunk honlapokat, adatbázis elérést biztosítunk nem kicsi cégeknek (több tízmilliárd éves forgalmuk van) és pl együtt működési szerződésünk van a matrixhub.hu szerverének üzemeltetésére a Microsofttal. Tehát lehet szabályosan is csinálni ezeket a dolgokat, csak hát ugye így nekünk kerül pénzbe nem az usereknek és nincs rajta haszon. A felhasználói részéről pedig az a véleményem, ha valaki nem néz utána annak hogy milyen „szolgáltatást” használ az magára vessen.

A titkosításról annyit, hogyha a helyszínen vizsgálják meg akkor a file titkosítás nem sokat ér, ha pedig nem adod át a jelszavakat, akkor akadályozod a nyomozást és már lassan nem a Kovács 16 tizedes az aki vizsgálja az ügyeket. Fel lehet készülni arra, hogy a „másik oldal” is profikat fog alkalmazni.

Amúgy Stage drukkolunk neked, hogy tisztán ki tudj jönni a dologból, ha bármiben segítség kell (gép, host stb….) szólj, mert mint eddig is mindig, ingyen segítünk neked is. Ja és majd ne lepődj meg azokon a dc/torrent -s haverjaidon, akik innentől megismerni is alig fognak és ott tesznek keresztbe neked ahol tudnak.
anonim222: nem fogok pénzt adni valakiknek aért, hogy tőletek több pénzt nyúljanak le miattam amikor cdt vagy mp3 lejátszót vesztek. ez így egy tré rendszer.
abból akarok megélni, amiért meg is dolgozom, de abból viszont igen
Mindenki bekaphatja aki ellenzi a POF Bittorrentet és mégjobban azok akik lefoglalták a Server-t.Egy rossz cigányt nem tudnak elkapni aki ellop egy pénztárcát és lefoglalnak egy közhaszont mert feláll egyeseknek.A jot nem elb****i kell hanem a rosszat helyrehozni.
Xongo, gyanítom a büdös életben nem fogok belefutni a dokumentumfilmetekbe, hacsak nem lesz fenn a frissen feltöltött cuccok közt, amikor belépek egy torrentoldalra.

Nekem itthon van 7-8 sorozatom és kb 30 filmem dvd-n. Nagy részét azután vettem meg, hogy letöltve megnéztem, kivéve néhány olyan filmet, amit moziban láttam elötte, és tényleg jó is volt.
Egyenlőre nem nagyon szeretnék visszadni a gépeket, szóval ha valaki nagyon unatkozik jöhet ide DC++ programmal:

the-power.myip.hu:4111

Felmentett a bíróság, ez már jogerős. Most jön majd a BRFK elleni kártérítési per, mert a POF mellett elvittek egy webhosting szervert is, ami a nevemen volt, de semmi köze nem volt a POF-hoz. Továbbá egy merevlemezre volt határozatuk, de valótlan szakvélemény alapján két komplett gépet foglalt le a XIII. kerületi rendőrség. Alapvetően nem nagyon tudták hogy mit csinálnak, nem volt még korábban dolguk torrent oldallal.