Személyre szabható emotikonokat minden instant üzenetküldőbe!

A múltkori toivós post, meg a mostani olvasó által ajánlott link (transzilvanikon) kapcsán jutott eszembe, hogy tök jó lenne, ha az instant üzenetküldőkben a felhasználók tudnák definiálni az emotikonokat. És a saját ikonszettjeiket megoszthatnák ismerőseikkel, hogy ők is lássák, ha egy magam tervezte emotikont írok be az üzenetküldőm ablakába.

Azt sem tartanám elképzelhetetlennek, hogy a laptop webkamerájával felvenném egy-két arckifejezésemet, és mondjuk a mosolygós arcképemet kapnák meg az ismerőseim, ha azt írnám be az IM-be, hogy ":)" (Nem irigyelném őket.) Aztán persze az is lehet, hogy már régen létezik ez a fícsör valamelyik im-ben, csak én nem vettem észre.

[update1] És tényleg, köszi (megint egy olvasónak): az MSN tudja ezt. Kár, hogy zömében GTalkot használok. :_(
A "share your emoticon set" ötletemet is feltalálta már valaki?
Ne kegyelmezzetek.
Címkék: lol emotikon open thread
2007.09.04. 17:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jabberbe meg kesz a specko, demokodot meg leirast tudok adni csak meg nem tiszta hogy akkor a session initiation protokollt nyugdijazzak-e, vagy mi lesz.

Bevezeto doksi (azota van egy 12 oldalas ujabb,de joreszt copypaste) :

wiki.sch.bme.hu/bin/view/_Munka/JabberCustomSmileys
Nincs is annál szebb és jobb, mint mikor valakivel próbálok beszélgetni és az összes üzenete villog, ugrál, forog, csillog stb. Olvashatatlan ronda undorító. Még jó, hogy ki lehet kapcsolni lokálisan. LE AZ EMOTIKONOKKAL !!!!!!!!!!!!
Senki nem mondta, hogy kotelezo :)
@gyorsiro: nekem ilyen problémám nincs... ha valaki nagyon gusztustalan animált emotikonok tesz be, azzal általában nem beszélek sokat d:
tudtommal gtalkra is ra lehet huzni mas skint es smilekat, legalabbis a letoltheto verziora, a masik fel meg ha kap egy ilyen "speci" smilet akkor azt text alapon latja
ahhahha, fel orat keresgeltem, mire az msn-ben ki tudtam kapcsolni az emotikonokat, es meg mindig nem tudom, h ilyenkor csak nalam nem latszanak, v a masik oldalon is anelkul jelenik-e meg az uzenetem. munka kozben sokszor elofordul, h programreszleteket kuldok at, amikben a kettospont-D, kettospont-zarojel, stb karaktersorok siman elofordulhatnak, amit az okos uzenetkuldo program termeszetesen olvashatatlanna szamjliz.

be kene tiltani az egeszet a gecibe.
Ez a feature már létezik, sőt egy külföldi oldalon olvastam, hogy lehetséges a windows live messenger be, vagy akár egy plugint is készítenek, amelyek webkamera segítségével készíthetünk egyedi smileykat, akár általunk definiált "Text Tigger" re, vagy a már definiált text tigerrekre.