Re: Budapesti neonomádok

Egyik olvasónk, Balázs küldte így Meetup előtt néhány órával a következő sztorit:
tegnap A California Coffee Company-nél fogyasztottuk a reggeli kávét, amikor meghallottunk egy környezetidegen hangot. Döbbenten kuncogtunk, egy ilyen helyzetre nehéz felkészülni:



Megkérdeztük mit csinál, de csak nehezen tudtuk kivenni a lényeget, talán verset írt, de lehet, hogy nem. Aztán megkérdeztük, felvehetjük-e a videóra... Jó Meetup-ot!
Nos hát. Lehet ezt stresszmentesen is csinálni. Aki esetleg tudja, hogy ki ez a neonomád úr, és pontosan mit csinál ott, ahol minimum fehér Macbookkal szokás mutatkozni, mindenképpen tudassa velünk. Tudunk ajánlani neki egy köztes megoldást. (Köszönet a videóért.)
Címkék: videó lol neonomád
2008.01.09. 15:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem lenne egy tuti tippem, de az nem túl megnyugató: az úriember a bogaraknak küld jelentéseket Interzónába.
Ha valaki nem értené, miről beszélek, irány a videotéka: www.imdb.com/title/tt0102511/
Vírusmarketing szeretne lenni, vagy vírusripacskodás.
"Döbbenten kuncogtunk, egy ilyen helyzetre nehéz felkészülni"

Ahogy Torgyán doktor oly helyénvalóan megállapította: "Van, aki a telefonkönyvön is tud neveti."
Ha egy ilyen helyzetre (írógép látása) nehéz felkészülni, mi történik, ha látsz egy centrifugát vagy hovatovább egy ütvefúrót? Minimum szívinfarktus, vagy egyből beáll a kóma, gondolom.
"ahol minimum fehér Macbookkal szokás mutatkozni"

lehet h. eppen ezert volt ott...
Hardcore Jericho rajongó..
Sehol nem mutatkoznék Macbookkal. Nem uncsi másoknak?
Ezt az embert én az Oktogon BurgerKing felső emeletén láttam ugyanezzel az írógéppel foglalatoskodni (már ha tényleg ő volt az). Ott is furcsa volt az írógép hang.
"ahol minimum fehér Macbookkal szokás mutatkozni"

Annyira vicces, hogy az emberek ilyen kommersz termékkel akarnak kitünni a kommersz társadalomból...
"ott, ahol minimum fehér Macbookkal szokás mutatkozni"

az ilyen dumak akasztanak ki. mar egy ideje figyelem ezt az erolkodest, hogy most mar mi is jok vagyunk, mert vannak kavezoink, ahol furcsa mod le lehet ulni egy geppel, es lehet netezni, sot, lehet tovabb is maradni mint 20 perc, es ha mar ott vagyunk, irjunk blogot meg vezessuk a ceget is tavmunkaba. es akkor ez mar igy eletforma. neve is van: neonomad. es a neonomad feher macbookkal szuletik-jar-kell-fekszik. ja, es most mar azt is tudjuk, hogy infarktust is lehet tole kapni. vigyazat, nomadok!
"ott, ahol minimum fehér Macbookkal szokás mutatkozni"
Na, az én agyam is itt dobta el az ékszíjat. Hu, de trendiek vagytok azzal a fehér Macbookkal. Meg meetupokra, meg olyan konferenciákra jártok, ahol az előadások újdonságszintje (számomra) nem éri el egy gimis matekórájét, és csináltok Web 9.0-ás Startupokat is, meg vannak threadek is mindenhol. Persze hogy ti vagytok az egyéniségek, még véletlenül sem az egyéniség az írógéppel.. Egész nap ültök a kávézóban, ahol e-maileket nézegettek, néha összedobtok egy blogbejegyzést is, és olvassátok egymás Twitter-bejegyzéseit. Nos, vannak olyanok, akik nem járnak se meetupokra, nem csinálnak startupokat, nem blogolnak a Web 2.0-ról, nem a Twitterrel szórakoznak, de azért napi többszázezer látogatót maguknak mondhatnak, "némileg" többet mint a kávéházban Web 2.0-ról blogoló, ingyen netet használó (nincs pénz arra, hogy otthon is legyen net?) nem is tudom miből élő fantasztikus neonomádok. Úgy érzem, hogy ez egy párszáz fős kör, akik nem hiszem, hogy igazán jelentősek lennének, csak egymást fényezik, hogy finoman fejezzem ki magam, és azt hiszik, hogy ők a magyar Web, eszem megáll.
Coolguy: teljesen jó meglátás :)

Egyébként Magyarországon, és úgy nemzetközi szinten is még mindig a pornó a menő tartalom, nem a csilivili buzz média.
Magam Macintosh laptoppal rendelkezem, de én is felvonom a szemöldököm erre. Aki úgy gondolja, hogy ezeken a helyeken külön "laptop code" van, az téved, ez nem az operabál geek megfelelője.
Sracok nem tul laza az a gepszij? Ez a macbokos megjegyzes erosen (on)ironikusnak tunik nekem.
Én tegnap egy kávézóban kézzel írtam.
Én meg tegnap otthon ittam kávét!

(Na jó, nem is, csak Chimiet akartam túllicitálni.)
erre a pontos szó talán:
retro-neonomád
vagy
oldschool-neonomád
neonomad - olyan ember aki a keresetehez es a vegzettsegehez kepes lenyegesen magasabb eletszinvonalat es kiegeszitoket probal fenttartani, minden penzet feher macbookokra es ipodokra koltve, mikozben vszinuleg otern nyomorognak egy lepukadt 2szobas pesti lakasban hogy a rezsin sporolva meg tobb kutyut vegyenek. igy aztan nem csoda hogy minden percuket mindenhol mashol toltik csak nem otthon mert ott valakinek ki kell mennie a szobabol hogy szet tudjad nyitni a macbookot.

Ja es ha mar itt tartunk...mi a franc az a Meetup? az olyan mint a megbeszeles csak nincs ertelme? a megbeszelesen beszelnek az emberek a meetupon meg csak talalkoznak?

coolguy tokeletesen osszefoglalta. par szaz tehetsegtelen, hiu ember megprobalja eloadni a new york feelinget a balkan kozepen
@fortytwo: a neonomadok altalaban viszonylag jol kereso emberek, akik sajat ceggel rendelkeznek. csak nem erzik szukseget annak, hogy sajat irodat tartsanak fenn. pl azert, mert nem szeretnek egyedul/masodmagukkal ulni egy irodaban. a meetup pedig egy nagyon klassz kozosseg. nekem volt szerencsem a new york-i meetupon is reszt vennem, es azt kell, hogy mondjam, idehaza legalabb annyira innovativ es erdekes emberek dolgoznak az it-ban, mint odakint. a fejlesztoi kozossegnek ezek fontos osszejovetelek. talalkoznak egymassal, szakmai dolgokrol tudnak beszelgetni. minden szakmanak szuksege lenne hasonlo rendszeres osszejovetelekre.
kerjuk szepen a videjot vissza, deizibe!
az it szektorban dolgozóknak szerintem töredéke tud róla, hogy létezik budapest meetup egyáltalán. az ismerőseim nagy részének duszntja nincs róla. a meetup egy belterjes összejövetel, ahol az exhibicionizmus néha előrébb való a szakmaiságnál.
@[nev]: a budapest new tech meetupnak 1257 regisztralt tagja van, es az egyik legnagyobb meetup a vilagon.
maga a rendezveny meg olyannyira nyitott, hogy minden fejleszto eloadhat. a szervezokkel kell felvenni a kapcsolatot. kb ennyi.
szoval ha a franko fejleszto ismeroseidnek van olyan cucca, gondolata, amit ugy ereznek, hogy a szakmaban dolgozo kollegaik elott is szivesen prezentalnanak, ne habozzanak megkerresni a szervezoket. info@meetup.hu
nagyon nyitott es jofej emberek szervezik ezt a szakmai osszejovetelt.
@hírbehozó:
örülök neki, hogy ilyen sok regisztráció van, és nem vonom kétségbe a szervezők nyitottságát.