Elnökválasztás élőben, Twitteren

Szuperkedden nem tudjuk megspórolni, hogy ne írjunk még egyszer az amerikai előválasztásról (mindent az elnökválasztásról itt). Találtunk egy alkalmazást, mely a twittert, a twittervisiont és a Google Mapset gyúrja egybe. (Oké, felejtsük el, hogy a Google három hónapja pont a Twitter riválisát, a Jaikut vette meg, most pedig mégis a Twitterrel áll össze.)



A mostani mashup lényege, hogy a Twitterre szánt, választással kapcsolatos szösszenetek megjelennek a térképen, így kvázi élőben tudjuk követni az eseményeket. Egyelőre még olyanokat olvashatunk, hogy nem sikerült időben regisztrálni az előválasztásokhoz, vagy hogyan készülnek a caucusokra (jelöltjelölő gyűlésekre). Azt már látni, hogy minél inkább felgyorsulnak az események, annál gyorsabban követik egymást a twittek is. Igazán izgalmas este vár ránk.

Ja, és még egy érdekesség. Kottke felesége, Meg már szavazott. De nem árulja el, kire.
Címkék: politika mashup google maps twitter
2008.02.05. 22:25. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én minden kis webes csaicságért tudok lelkesedni... ez is érdekesnek tűnik :)