A Microsoft tovább harcol a Yahoo-ért

Nem adja fel a Microsoft, hiába utasította vissza a Yahoo felvásárlási ajánlatát. A cég sajnálja ugyan, hogy visszautasították, de "mindent megtesznek azért, hogy a Yahoo részvényesei felismerjék az ajánlat valódi értékét". Elemzők szerint a Microsoft maximum 35 dollárt tud fizetni részvényenként. Az is elképzelhető, hogy a Microsoft közvetlenül a részvényeseknek tesz ajánlatot.

Hétfőn a visszautasítás után a Yahoo részvényei két százalékot erősödtek, 29,87 dollárt értek, míg a Microsoft részvényei 35 centtel kevesebbet értek, mint a nap elején, 28,21 dollárért kereskedtek velük a nap végén.
Címkék: microsoft yahoo üzlet
2008.02.12. 11:19. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt egy kicsit kurválkodásnak tartom, de megszokott a tőzsdén :D Kedődik a könyöklés.

A Y! szerintem 34-ig bekínál a végén, de a MS 33-ig keresi. Ennek következtében jogos a felvetés, hogy az egyes részvényeseket fogja 25-30%-ig kivásárolni =(privi)=, majd nyomást gyakorol és a Y! boldogan gazdára talál 32,50-ért, ami az MS-nek (a drága kivásárlást tekintve) 33-ban van. És már megint az MS jutott hozzá annyiért, amennyit rászánt. Ezekbe még beleszólhat a lufi dollár is és a tech szektor amúgy is gagyin teljesít mostanában. Bár... ...valószínű, hogy tévedek.
Szerintem a Y! addig tököl ezekkel a hülyeségekkel, amíg be nem csődöl... Nem eladni kell, hanem fejleszteni.