Startupok, figyelem: 100 ezer dollár keresi gazdáját

Olvasó hívta fel a figyelmünket a MyStrands versenyére. Eszerint 100 ezer dolláros, azaz kábé 16,5 millió forintos befektetési ajánlat csöppenhet egy szerencsés induló vállalkozás ölébe. Amit a zsűri figyelembe vesz:

  • Implementation and integration of recommendation technologies
  • Originality and creativity
  • Likelihood of long-term success and scalability
  • Effectiveness in addressing a need in the marketplace
  • Team bios

Szóval miért ne épp egy magyar startup lenne a nyertes? Jelentkezzetek. Októberben kiderül, hogy ki utazhat Svájcba.

Ja, és egy másik téma. Amíg távol voltam, többek közt Vén Marci helyettesített. Neki van egy ötlete (ebből a threadből indult az egész), ami szintén a magyar startupokat érinti. Hamarosan el fogja mesélni a részleteket itt a Webisztánon. Szerintem érdemes lesz elolvasni minden magyar induló vállalkozás munkatársának.
Címkék: magyar verseny startup
2008.03.13. 19:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hol is voltál amíg nem voltál? :)
Nem tudom, nekem nagyon ugy tunik hogy csak 100.000 dollar kolcsont adnak.
Ez ebbol a cikkbol nem igazan jott le nekem, mar kezdtem orulni.

"Winner will receive a commemorative plaque and an offer of a $100,000 investment in the form of a convertible loan."
Peter Varadi: > Nem tudom, nekem nagyon ugy tunik hogy csak 100.000 dollar kolcsont adnak.

Ez www.entrepreneur.com/money/financing/financingcolumnistdavidnewton/article56512.html alapjan ugy tunik, hogy ez a kolcson es a befektetes keresztezese (vegulis a szovegbol is ez jon le). A hitelezo valaszthat,hogy visszafizetteti a kolcsont, vagy ha megtetszik neki a ceg, akkor atvaltja reszesedesre a cegben (opciot kap). Ez igy elso ranezesre eleg szarul hangzik. Ha jol megy, akkor kaptala nyakadba egy tulajdonostarsat, ha nem megy jol, akkor van egy hiteled, amit vissza kell fizetni.

"A convertible loan is first and foremost a loan--plain and simple. It involves borrowed money that has to be paid back with interest. Typically, the conversion feature gives the lender an option to convert all or a portion of the outstanding principal of the loan into some form of an equity position in the borrower's company. In its most basic form, the lender has reserved the right to exchange his or her creditor position with the company to become an owner in the company. The borrower is willing to provide the lender that option in exchange for securing more favorable terms on the loan."
> ami szintén a magyar startupokat érinti. Hamarosan el fogja mesélni a részleteket itt a Webisztánon

O, szerintem az alapjan egesz sokunknak lett ugyanaz az otlete :)
marci otletenek nem sok koze van ehhez a felhivashoz. idoben is megelozi ezt a hirt.
arról nem is beszélve, hogy 100 000 dolcsiért kapnak nem egy, de száz ötletet. bocs, nem nyertél ... de az ötleted egyébként tetszik ... és nézd csak három hónap múlva mi nem indul be.

csak óvatosan. az átváltható hitel pedig tényleg nem ez a játéktér. van szituáció, ahol jól jöhet, de az tényleg nem ez. egyetértek atletaval.
> marci otletenek nem sok koze van ehhez a
> felhivashoz. idoben is megelozi ezt a hirt.

Nem is azt irtam, hogy errol a hirrol jutott volna mindenkinek eszebe ugyanaz, hanem azt, hogy a belinkeltrol. Ahogy te is irtad.
Ez kicsit olyan hogy ötlet nélkül kis tőkével be akarok szipkázni egy csomó ötletet.

Végülis ez is egy startup, nevezni is lehet vele a versenyre.
A HH által említett posztot hétfőre írom meg, mert holnapra már megígértem egy interjút. De köszi hogy megemlítetted!
atleta.hu: www.mobiltarca.hu/ ? vmiert nem akar beindulni... fejlesztoknek semmit se adnak