David White SEO-tippjei, kezdőknek

A Webma konferencia szünetében kértem meg Dave White-ot, a Weboptimiser vezetőjét, hogy adjon egy-két tippet bloggereknek. Keresőoptimalizálás egyszeregy...

 
A kérdés persze adódik: ha odafigyelünk arra, hogy ne legyenek no-follow linkjeink, és kevés, de minőségi oldalról érkezzen link az oldalunkra, az vajon elég-e. Elég?
Címkék: seo videó bloggerek
2008.04.25. 12:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kérdésre adott válasz ok, linkek minősége inkább mint mennyisége természetesen, többi amit mondott, elég zavaros, enyhén fogalmazva, főleg a nofollow linkekkel. :)
És a konferencia milyen?
Én meg az animgifekre esküszöm. Nem tudom mire, gondolt, de ezzel a blogger.com emlegetéssel eléggé mellélőtt.

Plusz nem azt mondta, hogy kevés, de minőségi oldalról érkezzen link az oldalunkra, hanem azt, hogy nem az számít, hogy ha van 10 millió befele mutató linkünk, hanem az, hogy ha _legalább_ van pár jó minőségű. Ebben nyilván igaza van, de nem mondott vele sok újat. :)
A mondókájának legfontosabb része szerintem az volt, hogy a bloggerek ne a Google-nek írják a bejegyzéseket, hanem az embereknek/olvasóknak. Ha ezt megérti és jól alkalmazza valaki, valamint néhány nagyon egyszerű elvet betart, akkor nem lesz gond. :)
Üzletember inkább gondolom mint gyakorlati SEO-s.
Az elején ezt mondta:
Olyan blogplatformot használjunk, ami nem tesz no-followot a kifelé menő linkekre a saját blogposztunkban. Aztán mondta, hogy a Blogger.com no-followot tesz rájuk.

Ha ez így elég zavaros. Tehát akkor jó a Blogger.com vagy nem?

Illetve most mire gondolt, ha írunk egy blogbejegyzést, és abben hivatkozunk külső oldalakra, akkor ne tegyünk rá no-followt, igaz?

De mi a helyzet a kommentelők weboldalaira mutató linkekkel? Arra jó ha teszünk no-followot vagy pedig nem? Itt most éppen a Blog.hu mindenki weboldalára no-followot tesz, ez vajon árt vagy használ ennek a blognak, vagy semleges?

Nekem van egy blogom, ott teljes értékű linkeket engedélyezek. Ha a látogató veszi a fáradtságot és kommentel, akkor kapjon már cserébe egy linket az oldalára. Szerintem elég unfair dolog no-followot tenni a látogatok weboldalára :D Sőt sokszor van olyan, hogy az összes komment együtt háromszor olyan hosszú, mint maga a post, és kétszer annyi hasznos infót tartalmaz.
Nem beszélve arról, hogy a kommenteket beindexelik a keresők, így több látogatót hoznak a blognak. Ezért is érdemes jutalmazni a kommentelést.
Ő úgy beszélt mintha az összes kimenő link nofollow attribútumot kapna blog.com blogjain.
Csak a kommentek kapnak. Ahogy jóideje a legtöbb blogos platformon így működik, a kommentspam megakadályozására.
Ő se értette miről beszélt szerintem, nem lényeges.
Charybdis: árthat a blogodnak, ha olyan tartalomra mutat a kommentelő linkje amit a Google spam oldalnak tekint.
még szerencse h nincs blogom és nem kell ezzel szarozni. egyáltalán komment fejlécben minek a link kérdem naivan.

aki komolyan akar hozzászólni egy témához, és nem csak leírja ami éppen eszébe jut, mint ahogyan szoktam itt, az posztoljon és trackback-eljen.

teljesen komolytalan műfaj ez a komment. ha én blogmotort írnék, akkor ott entrik és posztok lennének. nem lenne komment. az tuti.
A Google blog pont ilyen :)
mi a bajod vele, hogy egy név mellett ott van egyéb info is amivel azonosíthatjuk?
Nem csak visszatérő jól beazonosítható törzsvendégek járnak hozzászólni egy oldalra.
Longhand,
nincs vele bajom.
Ahhoz képest, hogy ingyenes volt, egész pofás kis konferencia volt, jó helyen. Mondjuk nem kaptam újat, de talán nem is számítottam rá.
Köszi Webma, de én már levenném a főoldalról egy múltbéli esemény promóját, wehehehe.
Sziasztok! Bocs az offért, de Nektek is latin amerikaiul jelenik meg a Myspace?
Charybdis: > Nem beszélve arról, hogy a kommenteket beindexelik
> a keresők, így több látogatót hoznak a blognak. Ezért
> is érdemes jutalmazni a kommentelést.

Ezzel az a baj, hogy ezt a fajta jutalmat sokkal olcsobban is ki lehet hasznalni, mint valos kommentek irasaval, vagyis bevonzod a spam-et, meg a szemet tartalmat (indiaiakkal kezzel iratott ertelmetlen, alacsony informacio tartalmu hozzaszolasokat).

slink (törölt) · http://20y.hu 2008.04.26. 19:59:29

És milyen volt a tűzpiros Ferrari, inkább azt mondd ^^
azert kutacs neha orbitalis baromsagokat hordasz ossze :)
OFF,

néhány javítás:

"kértem be Dave White-ot"
"hogy adjon be egy-két tippet"
"A kérdés persze beadódik"
"minőségi oldalról beérkezzen link"
joskafiser,
a komment arra való, h a népek orbitális baromságokat hordjanak össze. a kommentek egy része üres fecsegés, másik része légüres térben folyó locsogás.

a kommentet személy szerint be is tiltanám a blog.hu-n. a népek blog bejegyzésben reflektáljanak egymásra és a világra. beszélgetésre ott a fórum. a blogbejegyzéshez errefelé nem lehet fórumtémát kapcsolni, ezért van az, h a blogon folynak ezek a beszélgetések.

ha rajtam múlna sokkal világosabban rétegződne az index. szerkesztőség, blog, fórum, chat. világos kapcsolódási pontokkal.

blogbejegyzésekkel például reflektálni lehetne a szerkesztőségi írásokra. a szerkesztőségi írások után ott sorakoznának az olvasói reflexiók. de nem kommenthegyek, hanem blogbejegyzések. és a blogbejegyzéshez kapcsolódnának a fórumtémák. és a fórumbejegyzések lennének a kommentek.

az indexen most az van, h a szerkesztőségi írások egy része átmegy blogbejegyzésbe, a blogbejegyzések egy része átmegy fórumba, a fórumok egy része átmegy chatbe. az írások össze-vissza vannnak pozícionálva. ezért van az, h a színvonal nagyon hullámzó.
kutacs, ez mar megint hogy jon ide? nem akarnal inkabb sajat blogot inditani? szerintem az allando offolasod onmagaban egy blogot erne, es nem kommenteket.
fyi: webisztan.blog.hu/2008/04/18/felirni_a_nevem_a_szabadsagszoborra
hh,
chatszobának használom a webisztánt. itt van cca. 500 olvasó, abból van cca. 50 ember aki kommentet ír, és van cca. 5 ember, akivel csetelni szoktam. ennyi.

de ez annyira nem hiányzik. és szó nincs arról, h így akarnék valami nagy dolgot akarnék hagyni az utókornak. így akarnám "a nevemet felírni a szabadságszoborra". hülye vagy?

fyi: a bulvárblog erre tökéletesen alkalmatlan. további jó csetelést.
- „Mi a legfontosabb, ami hasznosat ajánlana az új bloggereknek?”

- „Komplex ügy, koncentráljanak a tartalomra”

Uazt mondja, amit a google is. A google azt hiszem, úgy fogalmaz, hogy paradox módon, ha jó SEO-t akarsz, felejtsd el a SEO-t.
Én is ott voltam, jól berugtunk este a "Guruval", de akkor sem mondott többet...
Szerintem igaza van: a lényeg, hogy olyan oldalt készíts, ami a látogatóknak tetszik. Ha ez megvan, a Google előre hoz, mert Ő is arra utazik, hogy szeretnivaló oldalakat adjon.

Ennyi az optimalizálás lényege.